آژانس خبری ژینهوا (Xinhua)، متعلق به دولت چین، به تازگی گزارشی منتشر کرده که در آن از بیت کوین (BTC) بهعنوان «اولین کاربرد موفق فناوری بلاک چین » نام برده شده است.
با توجه به موضع سخت چین علیه رمز ارز های غیرمتمرکز که ممنوعیت صرافیهای رمز ارز و پیشفروش اولیه سکه در ماه سپتامبر ۲۰۱۷ از نمونههای آن بودند، این پوشش خبری در نوع خود قابل توجه است.
قضاوت بیطرفانه
مقاله ژینهوا با این پرسش آغاز میشود که آیا این سکه «روند اجتنابناپذیر توسعه ارز در آینده را نشان میدهد یا یک حباب دیگر است؟»
مقاله در ادامه اصول اساسی بلاک چین، یعنی تمرکز زدایی، تغییرناپذیری و بیواسطه بودن برای انتقال همتا به همتای ارزش را توصیف کرده و به پوشش ابعادی مانند استخراج، کمیابی دیجیتال و ناشناس بودن میپردازد.
همین مسئله آخر (ناشناس بودن) است که در این مقاله نیز (مانند بیشتر پوشش رسانهای غرب از رمز ارزها) ریسک مربوط به بیت کوین را پیش میکشد و استدلالاش بر این است که ظاهرا «مهمترین کاربردهای پرداختهای بیت کوین تراکنشهای بازار سیاه و دارکنت هستند».
ژینهوا بر نوسان بیت کوین بهعنوان ارزی که دارای پشتیبانی متمرکز یک قدرت دولتی نیست (بهعنوان تمایزی با ارزهای فیات ملی) تاکید میکند.
با این حال این مقاله خالی از اغراق و سیاه نمایی علیه بیت کوین است و این پوشش رسانهای «اولین باری است که بیت کوین چنین توجه مثبتی» از سوی دولت چین دریافت میکند.
آیا ورق برگشته است؟
همانطور که گزارش شده، تعریف و تمجید رییس جمهور ژی از نوآوری بلاک چین در هفتههای گذشته با امضای اولین قانون رمزنگاری ملی همراه بود که بر ابعاد مختلفی از بلاک چین مستولی و در ماه ژانویه آینده اجرایی خواهد شد.
بانک مرکزی چین، یعنی بانک خلق چین نیز انتظار میرود به اولین اقتصاد بزرگ جهان بدل شود که یک ارز دیجیتال ملی عرضه میکند. این در حالی است که کشورهایی مانند تونس نیز در تلاش برای رقابت و پیشی گرفتن از چین در این زمینه هستند.
در حالی که رسانههای دولتی هنوز موضع محتاطانهای نسبت به تبادل رمز ارز نشان میدهند، اما به نظر میرسد که چین در حال تغییر موضع منفی و سرسختانه پیشین خود علیه فعالیتهایی مثل استخراج بیت کوین است.
منبع