دایانا؛ تلاشی برای توکنیزه کردن ماه از طریق بلاک چین
در پنجاهمین سالگرد فرود آپولو ۱۱ بر سطح کره ماه، استارت آپ بلاک چینی دایانا (Diana) در حال راهاندازی طرح «ثبت نام در ماه (lunar registry)» است که میکوشد سطح ماه را در یک دفتر کل توزیع شده ثبت نموده و مالکیت بشر بر آن را از طریق توکنیزاسیون ماه، محقق سازد.
توکنیزه کردن ماه از طریق بلاک چین
به افتخار «گام کوچک» نیل آرمسترانگ (Neil Armstrong) بر سطح ماه، یک شرکت بلاک چینی به دنبال جهشی بزرگ برای بلاک چین است.
در پنجاهمین سالگرد فرود آپولو ۱۱ بر سطح کره ماه، استارت آپ بلاک چینی دایانا (Diana) در حال راهاندازی طرح «ثبت نام در ماه (lunar registry)» است که میکوشد سطح ماه را در یک دفتر کل توزیع شده ثبت نماید.
این پروژه، مالکیت جمعی تنها قمر طبیعی سیاره زمین را با تقسیم ماه به ۳۸۷۴۲۰۴۸۹۲ قطعه که هر یک با آدرسی سه کلمهای بر روی بلاک چین ثبت شدهاند، ارائه میدهد. اثبات سهام (Proof of stake) در این «نقشه اراضی (cadastral map)» با دو توکن دیا (dia) و موند (mond) صورت میپذیرد.
ما به ماه میآییم
این استارت آپ پس از راهاندازی بلاک چین دیانا (Diana) قصد دارد یک سازمان خودمختار غیر متمرکز و همچنین یک صرافی برای ایجاد اقتصادی حول محور این جرم آسمانی، راهاندازی نماید.
دیا، یک توکن بومی است که از طریق ثبت نام توزیع شده و با توکن موند (که برای معاملات مورد نیاز است) قابل تعویض میباشد. بنابراین با فروش توکنهای بیشتر، هزینههای ثبت نام افزایش خواهد یافت که این امر باعث بالا رفتن ارزش توکنها برای مشارکت کنندگان بازار بوده و از سفته بازی جلوگیری میکند.
پنجاه درصد از توکنها به طور عمومی در دسترس بوده و کمتر از دو درصد توکنها به بنیانگذاران و تیم توسعه دهندگان تعلق خواهد داشت. این در حالیست که باقیمانده توکنها نقش ذخیره را ایفا خواهند نمود.
توکنها در آدرسهای سه کلمه ای با ترکیب «اسم.فعل.اسم» نگهداری خواهند شد. « diana.love.BTS، i.am.yourfather و amstrong.land.Moon نمونههایی از این آدرس ها هستند.»
نیمه تاریک ماه
وایت پیپر این پروژه قسمتی از مقاله دوم معاهده فضایی سازمان ملل را نقل کرده است:
فضای خارجی، شامل ماه و سایر اجرام آسمانی، با ادعای حاکمیت، به منظور بهره برداری یا اشغال و یا هر هدف دیگری، قابل تملک و تصاحب ملی نیستند.
با این حال بنیان گذاران این استارت آپ با اشاره به این که بسیاری از کشورهای خودمختار مانند چین، و شرکتهای ثروتمند مانند Blue Origin جف بزوس (Jeff Bezos) به دنبال کشف و شاید تک قطبی سازی میراث مشترک بشریتند، خاطرنشان کردند که این معاهده چیزی درباره «مالکیت خصوصی» یا تقسیم بندی منظومه شمسی چیزی نگفته است.
این پروژه با ناگزیر پنداشتن مسابقه فضایی نسل آینده، این پرسش را به ذهن متبادر میکند که «چه کسی صاحب ماه است؟»
«با افزایش احتمال درگیریهای بشر بر سر مالکیت ماه در آینده»، دیانا پیشنهاد مالکیت توکنیزه شده سطح قابل رویت ماه را ارائه میدهد؛ فرصتی برای این که هر کس قطعهای از آن را بردارد.
این تیم امیدوار است به عنوان بخشی از نقشه راه پروژه، بنیادی تحت عنوان «ماه اشتراکی (Together Moon Foundation)» تأسیس کرده و با انتصاب تیمی دفاعی از کارشناسان فضایی بینالمللی، مدل کسب و کاری برای مالکیت ماه توسعه دهد.