۱۰ نکته مهم برای تریدینگ موفق در بازار بیت کوین و رمز ارز ها
تریدرها گاهی دچار اشتباهات اساسی در معاملات بیت کوین و دیگر رمز ارزها میشوند چراکه اعمال شیوه های مرسوم در سرمایه گذاری برای تریدینگ رمز ارزها میتواند نتایج ناخواسته و غیرقابل پیش بینی به همراه داشته باشد و بسیاری از این شیوهها برای سرمایه گذاران در بازار کریپتو موفقیتی به دنبال نداشته است. بنابراین در این مطلب میخواهیم به بررسی ۱۰ نکته مهم برای سودآوری از تریدینگ در بازار بیت کوین و دیگر رمز ارزها بپردازیم.
۱۰ نکته مهم برای تریدینگ موفق در بازار بیت کوین و رمز ارز ها:
۱-هیچگاه یک پوزیشن در حال افت را افزایش ندهید
در برخی شرایط تریدرها تصور میکنند که روش منطقی این است که به سرمایه خود در زمانی که قیمت آن افت کرده اضافه کنند. به این روش، زمانی که قیمت ها دوباره افزایش پیدا میکند آنها خیلی سریعتر میتوانند ضرر و زیان خود را جبران کنند. برای مثال اگر یک سرمایه گذار، اتریوم را به قیمت ۲۲۰ دلار بخرد و قیمت به ۱۴۰ دلار ریزش کند، افزایش سرمایه به متوسط قیمت ۱۸۰ دلار منتهی خواهد شد.
این استراتژی، سود سر به سر را از ۵۷ درصد اولیه به تنها ۲۹ درصد کاهش میدهد. این دامی است که فقط تریدرهای تازه کار را گرفتار نمیکند. برای تریدینگ موفق در بازار بیت کوین و رمز ارز ها یک پوزیشن در حال زیان دهی را نباید افزایش داد بلکه باید متوقف کرد.
۲-به موقع و بی درنگ جلوی ضرر را بگیرید
مهم نیست که نسبت به یک سرمایه و استراتژی چقدر خوشبین و امیدوار هستید، زمانی که قیمت یک دارایی به روند نزولی ادامه میدهد و به حد توقف میرسد باید این پوزیشن را ببندید. نباید بلافاصله یک سفارش دیگر در سطح پایینتر ثبت کنید. بهترین استراتژی این است که هرچه زودتر جلوی ضرر را بگیرید.
۳-فروپاشی ذهنی از زیان مالی هم بدتر است!
نگه داشتن پوزیشنی که به سبد سرمایه گذاری شما لطمه میزند کاملا اشتباه است اما از این اتفاق بدتر فشار روحی است که به شما وارد خواهد شد. پس از تحمل یک شکست مالی سعی کنید برای چند روزی ذهن خود را آزاد کنید و با خانواده خود وقت بگذرانید یا به امور شخصی خود بپردازید.
اشتباه کردن یک بخش اجتناب ناپذیر از دنیای تجارت است. نکته مهم این است که از وابستگی احساسی به یک دارایی اجتناب کنید. تریدینگ و سرمایه گذاری دو مقوله کاملا متفاوت هستند. برای یک طرفدار سرسخت XRP که امید زیادی به چشم انداز بلند مدت این دارایی دارد، بسیار سخت تر خواهد بود که پس از زیاد دهی آن از این دارایی دل بکند و این وابستگی، هضم این شکست را بسیار دشوارتر میکند. پس از اینکه قیمت بیت کوین در مارس ۲۰۲۰ از ۱۰ هزار دلار به ۴ هزار دلار ریزش کرد، چنین اتفاقی برای طرفداران افراطی بیت کوین رخ داد و به شدت آنها را تحت تاثیر خود قرار داد.
۴-در بازارهای گاوی باید دیدی خنثی یا بلند مدت داشته باشید
بسیاری از تریدرها در تحلیل بازار دچار اشتباه شده و تلاششان برای پیش بینی کف بازار منجر به ورشکستگی آنها میشود. یک استراتژی درست این است که هر ترند را پس از زیان دهی دوباره ارزیابی کنید. تنها چند ماه پس از پایان ترند میتوانید متوجه شوید که قیمت بالا بوده است یا پایین. سعی نکنید با ترند بازار مقابله کنید.

نمودار بالا نمونه خوبی از واگرایی ترند در یک بازه کوچکتر است. اگرچه برخی سرمایه گذاران میتوانستند از پوزیشن کوتاه مدت به سود برسند، اما ترند بلند مدت به بازار غالب شده است. چنین رفتار قیمتی به خوبی نشان میدهد که در یک بازار گاوی، تریدرها باید دید خنثی و یا بلند مدت داشته باشند. در مقابل، در یک بازار خرسی و بدون توجه به تایم فریم، تریدرها باید از لانگ پوزیشن خودداری کنند. سعی نکنید که یک چاقوی در حال افتادن را بگیرید و تا تغییر ترند صبر کنید، سپس یک پوزیشن جدید ایجاد کنید.
۵-نحوه تعیین حد توقف را یاد بگیرید
یک سرمایه گذار برای به سود رسیدن نیاز ندارد که تمامی دارایی هایش موفق عمل کنند. نکته کلیدی برای موفقیت این است که حد توقف سفت و سختی بین حدود ۷ تا ۱۰ درصد تعیین کنید و پوزیشن های سودده را افزایش دهید. بنابراین باید یاد بگیرید که چطور از حد توقف برای محدود کردن ضرر و همینطور افزایش پوزیشن در بازارهای گاوی استفاده کنید.
برای مثال کسی که یک پوزیشن با سود ۱۰ درصد دارد، می تواند نیمی از پوزیشن خود را روی حد سود ۵ درصد قفل کند. اگر بازار طی روزهای آتی صعودی باشد و به ۱۵ درصد سود برسد، میتواند حد توقف را تا ۱۰ درصد سود بالا ببرد.
۶-ترندهای قدرتمند بازار را بپذیرید
گاهی به عنوان یک سرمایه گذار کاملا از تحلیل خود اطمینان دارید اما بازار آنطور که شما توقع داشتید رفتار نمیکند. سعی نکنید با ترندهای بازار دربیافتید! انتظار نداشته باشید که همه با شما هم نظر باشند، هر چقدر هم که حق با شما باشد. مراقب جانبداری های افراطی خصوصا در شبکه های اجتماعی باشید.
سرمایه گذاران معمولا به دنبال تریدرهایی در فضای مجازی میگردند که با آنها هم نظر هستند و جریان های مخالف را بلاک میکنند. مشکلی که برای این سرمایه گذاران به وجود میآید این است که متوجه نیت واقعی بسیاری از این تحلیلگران توییتری و فضای مجازی نمیشوند. شاید تحلیلگری که ستایشش میکنید تنها به دنبال پامپ و دامپ کردن در بازار باشد. به ترند غالب بر بازار بیشتر از احساسات خود و نظر دیگران احترام بگذارید!
۷-به کندل های بزرگ توجه کنید
اگر بازار روند صعودی به خود گرفته اما ناگهان یک کندل منفی نسبتا بزرگی پدیدار میشود بهتر است هرچه زودتر پوزیشن خود را تغییر دهید. یک بازگشت قیمت ۴ درصدی میتواند در عرض چند ساعت یا چند روز به ۱۲ درصد یا ۲۰ درصد برسد. از سوی دیگر در یک روند خرسی، یک کندل مثبت قدرتمند میتواند محرکی برای تغییر ترند بازار باشد.
۸-از چرخه های بازار به نفع خود استفاده کنید
زمانی که به درستی بازار را تحلیل میکنید و پیش بینی هایتان درست از آب در میآیند، حتی یک معامله معمولی نیز میتواند سوددهی داشته باشد. در چنین زمان هایی است که یک سرمایه گذار باید سرمایه خود را افزایش داده و به پوزیشن های موجود اضافه کند. اما زمانی که قیمت ها ریزش میکنند باید عقب نشینی کنید و پوزیشن های خود را کوچکتر کنید.
۹-صبور باشید
بازار از ترندهای کوتاه مدت و بلند مدت تشکیل شده است. نکته ای که بسیاری از تریدرهای کم تجربه به آن توجه نمیکنند این است که در بیشتر مواقع بازار مسیر مشخصی ندارد. زمانی که دچار تردید میشوید باید کمی صبر کنید تا از ترند بازار مطمئن شوید سپس پوزیشن های خود را ایجاد کنید.
۱۰-ابزار کمتر تصمیم گیری بهتر!
خودتان را با ده ها ابزار و شاخص تحلیل بازار گیج نکنید. با تسلط بر چند شاخص و ابزار ترید موفق کارتان ساده تر خواهد بود و بهتر میتوانید تصمیم گیری کنید. اگر رمز ارزی که زیر نظر گرفتهاید طی روزهای آتی ۱۵ درصد و سپس ۲۰ درصد افزایش داشت، دستپاچه نشوید. بزرگترین ترندهای گاوی نیز ریزش خواهند داشت. پس به جای اینکه دچار فومو (FOMO) شوید و سریعا یک پوزیشن ایجاد کنید، سفارش خرید در سطوح پایینتر ثبت کنید و منتظر بمانید.
معمولا سودآورترین تریدها به روزها یا هفته ها زمان نیاز دارند، پس عجله نکنید. ترس و تاثیرپذیری از جو بازار بزرگترین دشمن هر تریدر و سرمایه گذار، فارغ از میزان مهارت و تجربه آنها است و چک کردن دائمی قیمت و بازار مطمئنا منجر به زیاد ترید کردن و ضرر خواهد شد. هر کسی میتواند نظریه پردازی کند اما نکته مهم و بخش سخت ماجرا این است که یک برنامه و هدف مشخص داشته باشید و آن را در هر شرایطی دنبال کنید. به جای زیاد کار کردن، هوشمندانه کار کنید!