۱۰ کتاب بیوگرافی الهامبخش از رهبران بزرگترین کسب و کار های جهان
یکی از راههای موفقیت در کسب و کار و بهطور کلی در زندگی، خواندن و الهام گرفتن از زندگی افراد موفق است. در همین راستا، در این مطلب ۱۰ مورد از خواندنی ترین و الهامبخشترین کتاب های بیوگرافی کارآفرینان برجسته جهان را معرفی خواهیم کرد.
۱۰ کتاب بیوگرافی الهامبخش از رهبران بزرگترین کسب و کار های جهان:
ایجاد یک کسب و کار از هیچ، گاهی میتواند دشوار و استرسزا باشد و تمام فکر و ذکر آدم را به خود مشغول کند. لحظهای بیخیال همه چیز شده و داستان کارآفرینانی را بخوانید که رشتههای مربوط به تکنولوژی، مد، خردهفروشی، املاک و غیره را از آن خود کردهاند. این مردان و زنان روزی مثل شما بودند و حال با افتخار داستان خود را تعریف میکنند تا الهام بخش کارآفرینان نسل های بعد از خود باشند. انسان های برجسته، خلاق و متفکری که چارچوب های همیشگی را درهم شکستند و برای ایجاد تحول در جهان اطراف خود، به زندگی روتین و معمولی تن ندادند.

استیو جابز
(سیمون و شوستر، ۲۰۱۱) نوشته والتر اسحاقسون (Walter Isaacson)
چیزی که در گاراژ پدر و مادر استیو جابز شروع شد، زمینه را برای نوآوری که دنیای تکنولوژی را تکان داد آماده کرد. کامپیوترهای شخصی تا فیلمهای انیمیشنی، اینکه چگونه به موسیقی گوش داده و آن را بخریم، چگونه از گوشی خود استفاده کنیم و حتی کتاب بخوانیم همگی از این دسته هستند. استیو جابز تصویری پاک نشدنی از چگونگی تعامل، لذت بردن و زندگی کردن را برای مردم به یادگار گذاشت. بر اساس بیش از ۴۰ مصاحبهای که با خود او و نزدیکان او انجام شد، این بیوگرافی با همه فرق میکند و با تمام اضافهگوییهایش، سر از زندگی این مرد پیچیده درآورده و شما را با چشم اندازهای او در مورد تکنولوژی آشنا میکند.
نقل قول الهامبخش:
اینکه به یاد داشته باشی روزی تو هم میمیری، بهترین راهی است که من میشناسم تا بتوانی خودت را از شر این تلهی فکری که چیزی برای از دست دادن داری خلاص کنی. ما همه از قبل عریان هستیم. هیچ دلیلی ندارد که به ندای قلبت گوش نکنی
استیو جابز

چگونه از تجرد در آمدم: داستان غلبه بر مشکلات، تفریحات و شانسی که با آن توانستم کسب و کار خودم را راه بیاندازم (انتشارات کسب و کار کرون، ۲۰۱۱)
نوشته ریچارد برنسون (Richard Branson)
با دیدن بیوگرافی ۶۰۰ صفحهای سرگرم کننده، نترسید. در کتاب چگونه از تجرد در آمدم، برنسون، بنیانگذار گروه مجردها، داستان این که چگونه تجربیات قدیم او در شکل گرفتن کسبوکارش تاثیر گذاشت را برای شما تعریف میکند. وفتی او با متخصصان دیدار کرد، در مقام مشورت به او گفتند در زمینهای که اشباع شده ورود پیدا نکن، اما او به غریضهی خود اتکا کرده و با این شعار که “ولش کن، بیا انجامش بدیم” پیش رفت. بخشهایی از کتاب، شامل خاطرات و بخشهایی هم راهنمای تجارت برای کار آفرینها است. برنسون این عقیدهای که “خدمت به مشتری از همه چیز مهمتر است” را سرلوحهی کسب و کار خود قرار داده، چه در تجارت هواپیماییاش، چه صنعت موبایل و حتی فراتر از آن، به آن پای بند بوده است.
نقل قول الهامبخش: “اجبارهایی که لازم است به آنها تن بدهید، خیلی بیشتر از آنچه که لازم است، برای شما اجبار به همراه میآورند”—ریچارد برانسون

آغازی از یک خراش ساده: چطور چند فرد معمولی از هیچ شروع کرده و شرکت ابزار ساختمانی ۳۰ میلیارد دلاری را راهاندازی کردند. (انتشارات کرون، ۱۹۹۹)
نوشته برنی مارکوس (Bernie Marcus) و آرتور بلانک (Arthur Blank)، با همراهی باب آندلمان (Bob Andelman)
در سال ۱۹۷۸، برنی مارکوس و آرتور بلانک دو مدیر اجرایی ساده بودند که دو کلمهای را شنیدند که لرزه به اندام هر کارمندی میاندازد: شما اخراجید! اما وقتی یکی از دوستانشان به آن دو گفت “شما را با تیپا انداختند بیرون” طرز فکرشان تغییر کرد. کتاب آغازی از یک خراش ساده، داستان اتفاقات پنهان زندگی دو مدیر اجرایی مصمم را روایت میکند و اینکه چگونه توانستند تجارت لوازم ساختمانی خود را از هیچ به عرش برسانند.
نقل قول الهامبخش: “به دنبال فرمول موفقیت هستید؟ دو یهودی که تازه اخراج شدهاند را در نظر بگیرید، یک مرد ایرلندی که تازه از ورشکستگی فرار کرده و یک موسسهی بینام ایتالیایی، یک شرکت بانکداری را هم به آن اضافه کنید، به آن خواهید رسید.” – برنی مارکوس و آرتور بلانک

رسیدن به شادی: راهی برای رسیدن به سود، علاقه و هدف (انتشارات هچت (Hachette) مجلهی بیزنس پلاس) نوشته تونی شی (Tony Hsieh)
روح کار آفرینی تونیشی زمانی پدیدار شد که او اولین کسب و کار خود را در ۹ سالگی با یک مزرعهی پرورش کرم راه انداخت. وقتی از آن نتیجه نگرفت، باز هم ادامه داد. بی هدف کسب و کارهای مختلفی را امتحان کرد، از انتشار مجله گرفته تا فروختن آن به همکلاسیان خود و حتی راه انداختن مغازه در گاراژ را هم امتحان کرد، همهی این کارها قبل از این بود که به دبیرستان برود. در سال ۱۹۹۸، وقتی ۲۴ سال داشت کمپانی خود، LinkExchange، را به ارزش ۲۶۵ میلیون دلار به مایکروسافت فروخت. کمی بعد به Zappos پیوست و شعار شرکت را که ایجاد شادی بود به یک مدل تجاری تبدیل کرد. برنامهی جامعی که او طراحی کرد، یعنی شاد کردن جهان، مشتریان جدید و ثابت را دوباره به سایت بازگرداند.
نقل قول الهامبخش:
ما میخواستیم کسب و کار خود را داشته باشیم، تا رئیس خودمان باشیم. ما نمیدانستیم کجا میرویم، اما هر چیز بود، بهتر از خسته کنندگی و عدم رضایت بود. ما خودمان را برای یک هیجان آماده کرده بودیم.
تونی شی

فقط با دعوت: چگونگی ساخت شرکت گیلت (Gilt) و تغییر سبک میلیونها فروشگاه (انتشارات پنگوئن، ۲۰۱۲) نوشته الکسیس میبانک (Alexis Maybank) و اکساندرا ویلسون (Alexandra Wilkis Wilson)
خبری خوب برای عاشقان مد. بنیانگذاران شرکت گیلت، وقتی کار خود را در سال ۲۰۰۷ شروع کردند با راهاندازی اولین شوی عروس آنلاین که فقط با دعوت کار میکرد، هیجان را برای هزاران خریدار زیرک به ارمغان آورد و شور و شوق یک خرید روزانه را به مردم هدیه کرد. چیزی که صرفا با علاقه به مد در دانشگاه تجارت هاروارد شروع شد، خود را در پیدایش یک کسب و کار یک میلیارد دلاری شکوفا کرد. بخشهای مختلف کتاب فقط با دعوت، از چگونگی استخدام نیروی موثر گرفته تا مقابله با رکود مالی را شامل میشود. این کتاب داستان الهامبخش یکی از موفقترین استارتاپهای دههی گذشته را روایت میکند.
نقل قول الهامبخش: “اوایل کارمان حس کردیم کاری انقلابی کردیم. مردم با تمام وجود در مورد گیلت هیجانزده بودند. ما وبسایتی را طراحی کرده بودیم که خود میتوانست قوانین خرده فروشی را برای خریداران و برندها تغییر دهد”. – الکسیس میبانک و اکساندرا ویلسون

مرد ایدهها: خاطراتی نوشتهی همکار موسس شرکت مایکروسافت (انتشارات پنگوئن، ۲۰۱۱) نوشته پال آلن (Paul Allen)
در سال ۱۹۷۴ در سن ۲۱ سالگی، پالآلن و بیلگیتس (Bill Gates) میخواستند باهم زبان برنامه نویسی را برای اولین رایانهی شخصی، ابداع کنند. آنها از زمان نوجوانی باهم برنامهنویسی حرفهای میکردند. آن دو باور داشتند تنها کسانی هستند که میتوانند کدی را بنویسند که در آن زمان مهندسان میگفتند نوشتن آن امکانپذیر نیست. آلن که به پشت پرده بودن معروف بود، در زمان پایه گذاری مایکروسافت خود را نشان داد. این کتاب همچنین شامل ماجراجوییهای آلن بعد از بیرون آمدن از مایکروسافت، و کمک او به طراحی برنامهی سفر به فضا و نقشهبرداری مغز است.
نقل قول الهامبخش: “هر نهضتی نیاز به دید مثبت و هدفگیری بالاترین نقطه دارد.”

کمپانی وایلد: داستان بازگو نشدهی بانانا ریپابلیک (Banana Republic) سیمون (simon) و شوستر، ۲۰۱۲
نوشته مل (Mel) و پاتریشیا زیگلر (Patricia Ziegler)
وقتی مل و پاتریشیا زیگلر باهم آشنا شدند (در اتاق خبر روزنامهی سان فرانسیسکو کرونیکل) تصمیم گرفتند دنیا را سفر کنند، اما بهعنوان نویسنده و هنرمند، پول و وسایل رسیدن به آن را نداشتند. داستان شرکت وایلد، داستان دو فرد دارای خلاقیت و علاقهی سرشار است (بدون تجربهی کسب و کار) که از جمع کردن لباس پارههای دست دوم در طول سفر و ساخت امپراطوری خود، به تاسیس شرکت بانانا ریپابلیک رسیدند.
نقل قول الهامبخش:
تنها دارایی که داشتیم قدرت فراموشی ما بود. این موهبتی که ما از آن برخوردار بودیم ما را نسبت به سردرگمیها و سنگاندازیهایی که درگیر و آشفتهمان میکرد بی تفاوت کرده و باعث میشد که اجازهی جا زدن به خودمان ندهیم.
مل زیگلر

کاری را شروع کنید که ارزشش را داشته باشد (سپیگل (Spiegel) و گرا ، ۲۰۱۱)
نوشته بلیک میکوسکی (Blake Mycoskie)
در سال ۲۰۰۶، بلیک میکوسکی برای در کردن خستگی ناشی از ایجاد چهارمین استارتاپ خود و کشف فرهنگ یک کشور دیگر به آرژانتین سفر کرد. چیزی که در این سفر از آن آگاه شد نیاز مبرم خیریههای کودکان به کفش بود. او فکر کرد که باید کاری بکند و آنجا بود که ایدهی کفشهای تومس (TOMS) متولد شد. در ازای فروش هر کفش در یک روز، یک جفت دیگر به کودکان نیازمند در روز بعد داده میشد. او درسهایی که در حین تولید این کفشها آموخته بود را با خوانندگان خود به اشتراک میگذاشت، مثلا اینکه چگونه میتوان شرکت خود گسترش داده و داستان آن را برای دیگران تعریف کرد یا اینکه چگونه در عین نداشتن سرمایه، زیرکانه عمل کرد.
نقل قول الهامبخش: “ برای شروع یک کار به سرمایه، طرح اقتصادی یا تجربهی آنچنانی نیاز ندارید“

داستان کوسه: چگونه هزار دلار را به میلیاردها دلار رساندم (انتشارات پنگوئن، ۲۰۱۱) نوشته باربارا کرکران (Barbara Corcoran) به همراهی بروس لیتلفیلد (Bruce Littlefield)
باربارا کرکوران در سن ۲۳ سالگی پیش از اینکه نقش یک کوسه را در برنامه تلویزیونی تانک کوسه در شبکهی ABC بازی کند، بیست و دو شغل داشت. بیست و سومین شغل او، یک شرکت کوچک املاک که به تاسیس شرکت گروه کرکران منجر شد که تبدیل به شرکتی ۶ میلیارد دلاری شد. او با درسهایی که در کودکی از زندگی میان ۹ خواهر و برادر در نیوجرسی و دنیای بیرحم املاک نیویورک آموخته بود، مشاورههای ارزشمندی را در اختیار کارآفرینانی قرار میداد که میخواستند کسبوکار خود را راه بیاندازند.
نقل قول الهامبخش: “داستان کسبوکار میلیارد دلاری من اینگونه شروع شد: از یک دوست هزار دلار قرض گرفتم” – باربارا کرکران

قوانین مارتا (Martha) انتشارات رودال ، ۲۰۰۵ نوشته مارتا استوارت (Martha Stewart)
کتاب قوانین مارتا شامل ده قانون و یک نقشهی راه برای کارآفرینانی است که میخواهند کسبوکار خود را ایجاد کنند. این کتاب از وقتی که او در سال ۲۰۰۴ در زندان بود، بهعنوان یک پروژه برای کمک به همبندیهای خود آغاز شد. کتاب قوانین مارتا در مورد اهمیت اشتیاق، کیفیت، رشد و ریسک پذیری بحث میکند. برای مثال، بخش اول در مورد پیدا کردن اشتیاق و گسترش کسبوکار نوشته شده است. بخشهای دیگر هم به ذکر اهمیت یادگیری مداوم، نوآوری و محاصرهی خود با افراد موجه میپردازد.
نقل قول الهامبخش: “موفقیت خود را در زمینهای بسازید که به آن عشق میورزید – چیزی که ذاتا و بینهایت برای شما جذاب است” – مارتا استوارت