رشد اقتصاد جهانی و تجارت بین المللی منجر به ظهور جرائم مالی مانند پولشویی شده است. گروه ویژه اقدام مالی (FATF) توصیههایی را جهت مبارزه با جرایم مالی تدوین کرده، سیاستها و رویههای اعضا را بررسی کرده و به دنبال افزایش پذیرش مقررات ضد پولشویی در سراسر جهان است. از آنجایی که پولشویان و دیگران روشهای خود را جهت اجتناب از دستگیری تغییر میدهند، FATF باید پیشنهادهای خود را هر چند سال یک بار بروزرسانی کند.
فهرستی از توصیههای مربوط به تامین مالی تروریستی در سال ۲۰۰۱ اضافه شد و در آخرین بروزرسانی که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، توصیهها به منظور هدف قرار دادن تهدیدهای جدید از جمله تأمین مالی گسترش سلاحهای کشتار جمعی تعمیم داده شدند. توصیههایی نیز جهت وضوح بیشتر در خصوص شفافیت و فساد افزوده شدند.
اعضای گروه ویژه اقدام مالی
تا سال ۲۰۱۸، گروه ویژه اقدام مالی ۳۸ عضو داشته است که شامل کمیسیون اروپا و سازمان همکاریهای خلیج میشود. جهت عضویت، یک کشور باید از لحاظ استراتژیک مهم محسوب شده (جمعیت زیاد، GDP بالا، بانکداری و بخش بیمه توسعهیافته و غیره)، از استانداردهای مالی پذیرفتهشده به صورت جهانی پیروی کرده و در سایر سازمانهای مهم بینالمللی شرکت کند. یک کشور یا سازمان پس از عضویت باید از آخرین پیشنهادهای FATF حمایت کرده، متعهد به مورد ارزیابی قرار گرفتن و ارزیابی سایر اعضا شده، و با FATF جهت تدوین پیشنهادهای آتی همکاری کند.
تعداد زیادی از سازمانهای بینالمللی به عنوان ناظر در FATF شرکت میکنند که هریک از آنها به نحوی در فعالیتهای ضدپولشویی دخیل است. این سازمانها شامل اینترپل، صندوق بین المللی پول (IMF)، سازمان همکاریها و توسعه اقتصادی (OECD) و بانک جهانی هستند.
منبع