کشورهای G20 اجرای استانداردهای یکپارچه رمز ارز را آغاز میکنند
کشورهای G20 مجدداً حمایت خود از گروه وﯾژه اقدام مالی (FATF) را به عنوان چارچوب استاندارد جهانی درحوزههایی مانند مبارزه با پولشویی را اعلام کردهاند. آنها همچنین توافق کردهاند که از توصیههای FATF شامل موارد مربوط به داراییهای کریپتو پیروی کنند. FATF در اوایل این ماه مجمع مشاوره بخش خصوصی خود در اتریش را با اعضای خود و بیش از ۳۰۰ نماینده از بخش خصوصی برگزار کرد. اعضای FATF شامل ۳۶ کشور و دو سازمان بینالمللی از جمله کمیسیون اروپا هستند. FATF توضیح داد: بحث بر روی برنامه ریزی خدمات دارایی مجازی و مدلهای تجاری و اجرای توصیههای ویژه FATF متمرکز بود.
استانداردهای یکپارچه رمز ارز:
FATF در گزارش آوریل خود به گروه G20، به طور اجمالی کار خود را بر روی استانداردهای یکپارچه رمز ارز توضیح داد و قول داد که ” به کمک به حوزههای قضایی و بخش خصوصی، در اجرای یک رویکرد مبتنی بر ریسک برای قانونمندسازی ارائه دهندگان خدمات دارایی مجازی، از جمله نظارت و بررسی آنها” ادامه دهد. این امر در اعمال نظارت بر این بخش به کشورها کمک خواهد کرد. FATF با تاکید بر ریسکهای مختلف مانند پولشویی همچنین اذعان داشت:
نوآوریهای تکنولوژیکی و داراییهای مجازی مبتنی بر آن میتوانند مزایای قابلتوجهی برای سیستم مالی و اقتصادی توسعه یافته تر داشته باشند.
روسیه مشکلاتی دارد که باید باید حل و فصل شود
روسیه از جمله کشورهایی است که برنامههای خود برای اجرای استانداردهای تعیینشده توسط FATF را اعلام کرده است. این کشور باید چارچوب نظارتی خود برای رمز ارزها را نهایی کند. از آنجا که هیچگونه مقررات رمز ارزی معرفی نشده بود، رئیسجمهور روسیه دستور دیگری را برای آییننامه رمز ارز کشورش امضا کرد که تا جولای امسال اجرا شود.
با این حال، ممکن است این اتفاق دوباره به تاخیر بیفتد. رئیس کمیته دوما در بازار مالی، Anatoly Aksakov ، اظهار داشت که تصویب قانون داراییهای مالی دیجیتال بخاطر الزامات FATF “متوقف” شده است. او در سخنرانی خود در ۲۱ مه در کنفرانس بازار سهام روسیه توضیح داد که این الزامات یا در قانون داراییهای مالی دیجیتال یا در یک لایحه جداگانه به شرح زیر اجرا میشوند:
این قانون در مورد داراییهای مالی دیجیتال به حالت تعلیق درآمده است…تصمیمات FATF مبنی بر این است که ما مسائل مربوط به بیت کوین و غیره را حل و فصل کنیم.
خبرگزاری همچنین گزارش داد که اولگا اسکوربوگاتوا (Olga Skorobogatova)، معاون رئیس بانک مرکزی روسیه، با اشاره به این که قانون مالیات بر داراییهای دیجیتال میتواند در جلسه بهار به تصویب برسد، گفت: «قانون داراییهای مالی دیجیتال، تامین سرمایه جمعی و غیره، تمام این لوایح آماده هستند”. همکارانمان در کمیته دوما همکاری زیادی داشته اند و ما انتظار داریم که این قوانین در جلسه بهار تصویب شود.” او همچنین تأکید کرد که این قوانین “برای کشور بسیار مهم هستند و فرصتی برای اجرای پروژههای جدید فراهم میکنند”.
همکاری ژاپن با سایر کشورهای G20
ژاپن میزبان اجلاس سران گروه G20 در ژوئن، به طور فعال در زمینه اجرای استانداردهای یکپارچه جهانی در زمینه داراییهای رمز ارز فعالیت میکند. هفته گذشته مجلس نمایندگان این کشور لایحه رمز ارز را با تعدادی از قطعنامههای مورد نیاز تصویب کرد. در یکی از آنها آمده است:
ما روند نظارتی کشورهای G20 را به طور کامل درک کرده و با هر کشوری برای دستیابی به یک یکپارچگی بینالمللی همکاری کردیم.
در ماه آوریل، رسانههای محلی گزارش دادند که دولت ژاپن در حال آماده شدن برای ارائه یک راهنما به کشورهای G20 برای کمک به آنها در زمینه مقررات رمز ارز است. این موضوع در نشست ماه ژوئن به همراه طیف گستردهای از اقدامات قانونی مرتبط با داراییهای رمز ارز مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در دسامبر سال گذشته، ناظر مالی برتر ژاپن، آژانس خدمات مالی (FSA)، گزارشی را منتشر کرد که میگوید:
برای مدیریت و کاهش خطرات ناشی از داراییهای مجازی، کشورها باید اطمینان حاصل کنند که ارایهدهندگان خدمات سرمایه مجازی برای اهداف AML / CFT کنترل میشوند.
این گزارش توضیح میدهد: ” آنها همچنین باید مجاز بوده و ثبت شوند و عضو سیستمهای موثر برای نظارت و حصول اطمینان از انطباق با اقدامات مربوط به توصیههای FATF باشند.
کرهجنوبی خواستار ثبات مقررات است
کرهجنوبی چندین بار اعلام کرده است که خود را با استانداردهای مقررات قانونی یکپارچه رمز ارز منطبق خواهد کرد. به نقل از چویی جونگ کو (Choi Jong-ku)، رئیس کمیسیون خدمات مالی، در نشست عمومی FSB در ماه آوریل که گزارش پیشرفت آن در نشستهای بعدی G20 در ژاپن ارائه خواهد شد، آسیبپذیریهای سیستم مالی جهانی و استانداردهای جهانی مقررات رمز ارز مورد بحث قرار گرفت. وی بر اهمیت هر کشور برای اجرای مداوم استانداردهای بینالمللی تهیه شد توسطFATF برای به حداقل رساندن ناهماهنگی در بین قوانین تاکید کرد.
چالشهای پیش رو
شرکت تحلیل بلاک چین Chainalysis بازخوردهایی نسبت به راهنماییهای FATF در خصوص داراییهای کریپتو در ماه آوریل نشان داد و گفت که راهنمای FATF، آنگونه که در حال حاضر تهیه شده است، پیامدهای عمیقی برای صنعت رمز ارز خواهد داشت.”
این شرکت توضیح داد:
موانع فنی مشخصی وجود دارند که مانع از این میشوند که شرکتهای تجاری از این استانداردها پیروی کنند.
این شرکت تاکید کرد که رمز ارزها در اصل به عنوان یک سیستم مالی همتا به همتا طراحی شدهاند که هیچ مرجع مرکزی و هیچ واسطهای ندارند.
لزوم انتقال اطلاعات برای شناسایی طرفین از لحاظ فنی امکان پذیر نیست.
این شرکت درباره “فرصتهای فنی” بحث و گفتگو کرد و اظهار داشت که برای برآورده کردن اهداف FATF، “مبادلات رمز ارز میتواند از شفافیت دفتر کل برای تشکیل یک رویکرد موثر مبتنی بر ریسک استفاده کند” آنها گفتند که جمع آوری و ذخیره اطلاعات مشتریت را بشناس (KYC) در مورد مبداء هر معاملهای، در چارچوب مبادلات انجام میشود و در حالی که خود تراکنشها عمومی هستند، اما تبادلات باید با تراکنشهای خاص خود با مشتریان ارتباط برقرار کنند چرا که این اطلاعات در دفترکل در دسترس نیست.”
یکی دیگر از نکات دیگری که از سوی این شرکت مطرح شده است، که آن را “عواقب ناخواسته” مینامند، این است:
امروزه هیچ زیرساختی برای انتقال اطلاعات بین کسب وکارهای کریپتو وجود ندارد، و هیچکس توانایی تغییر نحوه کار بلاک چینها را ندارد
Chainanalysis خاطرنشان ساخت:
چنین اقداماتی شفافیتی را که در حال حاضر برای نیروهای قانونی وجود دارد را کاهش خواهد داد.
ریسکهای قابل مدیریت ثبات مالی
بانک مرکزی اروپا (ECB) بر داراییهای کریپتو نظارت دارد و مفاهیم بالقوه سیاست پولی و خطراتی را که ممکن است بر روی زیرساختهای بازار، پرداختها و ثبات سیستم مالی ایجاد کند، بررسی میکند. گزارش این مقاله در اوایل این ماه تحت عنوان “داراییهای کریپتو: مفاهیم ضمنی برای ثبات مالی، سیاست پولی و پرداختها و زیرساختهای بازار”، نتایج تجزیه و تحلیل نیروی کار رمز ارز را خلاصه میکند. در این گزارش آمده است:
در حال حاضر، مفاهیم داراییهای کریپتو/ یا ریسکهای مربوط به ثبات مالی منطقه یورو، سیاست پولی و زیرساختهای بازار محدود یا قابل مدیریت هستند.
با توجه به اینکه داراییهای کریپتو را نمیتوان برای انجام تسویه پول در زیرساختهای مهم بازار مالی در اتحادیه اروپا مورد استفاده قرار داد، این بانک اظهار میدارد که ” آنها به عنوان اوراق بهادار … [و] سپرده گذاری سهام مرکزی (CSDs) واجد شرایط نیستند.”
این بانک توضیح داد که حتی اگر محصولات مبتنی بر کریپتو از طریق نهادهای مرکزی تسویه شوند، باید مجوز بگیرند و الزامات نظارتی موجود را رعایت کنند ” و افزود: ” ارزش داراییهای کریپتو حتی در اوج خود در سال ۲۰۱۸، بسیار کم بود و نمیتوانست باعث نگرانی سیستم مالی اتحادیه اروپا و اقتصاد شود”. این بانک همچنین ادعا میکند که رشد بازار داراییهای کریپتو پویا و ارتباطش با بخش مالی و اقتصاد ممکن است در آینده افزایش یابد”.
بنابراین مهم است که بانک مرکزی اروپا به بررسی پدیده داراییهای مبتنی بر کریپتو، افزایش آگاهی و توسعه آمادگی برای هر سناریوی نامطلوب، در همکاری با دیگر مقامات مربوطه ادامه دهد.
بانک مرکزی اروپا به این نتیجه رسید که ” موسسات مالی که مستقیم یا غیر مستقیم در داراییهای مبتنی بر رمز ارز سرمایهگذاری میکنند، باید مطابق با معیارهای مربوط به مدیریت و صدور مجوز و اهمیت سرمایهگذاری در بخش داراییهای مبتنی بر رمز ارز یا اقدامات مرتبط با داراییهای رمز ارز فعالیت کنند”، این بانک اضافه کرد که بسیاری از عوامل از تحولات بازار گرفته تا ” اثرات غیرعمدی ” قانونمندسازی” رمز ارزها ممکن است منجر به مطرح شدن هر چه بیشتر داراییهای مبتنی بر رمز ارز شوند.