تجزیه و تحلیل کانال نزولی
کانال نزولی تنها یک مورد از کانالهای فراوان قیمت است که تحلیلگران فنی از آن برای طرح نمودار و ارزیابی روند اوراق بهادار استفاده میکنند. به طور کلی، تحلیلگران فنی کانالها در سر تا سر بازار سرمایهگذاری از کانالها استفاده میکنند تا بتوانند روند اوراق بهادار در طول زمان را دنبال کنند. یک کانال از خطوط شیبدار در کنار سطح پشتیبانی و مقاومت سری قیمت اوراق بهادار تشکیل میشود. کانالها عموما به منظور تشخیص سیگنالهای معاملاتی در پشتیبانی و سطح مقاومت برای اوراق بهاداری به کار میروند که در طول زمان تغییرپذیری متعادل و نوسان منظم دارند.
نشانههای یک کانال نزولی
معاملهکنندگانی که از باقی ماندن یک سهام در کانال نزولی اطمینان دارند، میتوانند در هنگان نوسان قیمت در محدودهی خط روند کانال شرطبندی کنند. این استراتژی معاملاتی به خصوص وقتی با موفقیت همراه خواهد بود که یک الگوی واژگون و سپس یک الگوی بریک اوت (breakout) رخ دهند. الگوهای واژگون و بریک اوت به شکلگیری خطوط روند کانال نزولی کمک میکنند که برای پیشبینی آینده مورد استفاده قرار میگیرند.
در یک کانال نزولی وقتی که قیمت اوراق بهادار به خط روند پایدار خود برسند، معاملهکننده میتواند نسبت به فروش شرطبندی کند. وقتی اوراق بهادار به خط روند پشتیبانی خود برسند، معاملات خرید طولانی نیز مفید خواهند بود. این استراتژیهای معاملاتی وقتی سودمند خواهند بود که سهام از تغییرپذیری متعادلی برخوردار بوده و در نتیجه معاملات محدودی دارد. معامله در تحلیل کانال پس از اینکه قیمت اوراق بهادار روندی برعکس (واژگون) یا بریک اوت از خود نشان دهد نیز مفید خواهد بود؛ معمولا پس از این روندها یک سری شکاف runaway و همچنین یک شکاف exhaustion رخ خواهند داد.
کانال صعودی
کانال صعودی برعکس کانال نزولی است. هر دو کانال پیش از هر چیز کانالهایی هستند که تحلیلگران فنی از آنها استفاده میکنند. در کانال صعودی خط روند در سطح پشتیبانی و مقاومت دارای شیب مثبت است.
کانال envelope
این کانالها نوع معروف دیگری از کانالها هستند که هم الگوهای کانال نزولی و هم الگوهای کانال صعودی را به کار میگیرند. کانالهای envelope معمولا به منظور طراحی نمودار و تحلیل تغییرات قیمت اوراق بهادار در مدت زمانی طولانی مورد استفاده قرار میگیرند. خطوط روند بر اساس متوسط متغیر یا بالا و پایین در مدت زمانهای معینی خواهند بود. این کانالها از همان استراتژیهای معاملاتی استفاده میکنند که کانالهای نزولی و صعودی از آنها استفاده میکردند. این تحلیل معمولا بر اساس تغییرات قیمت سهام در مدت زمانی طولانی خواهد بود، در حالی که کانالهای نزولی و صعودی برای طراحی نمودار قیمت سهام بلافاصله پس از روند واژگونی نیز مفید هستند.