هوش مصنوعی میتواند باعث تغییر اقتصاد، بانکداری و والاستریت شود
طی سالهای آینده هوش مصنوعی میتواند صنعت فینتک و بانکداری را به کلی تغییر دهد. هوش مصنوعی در اتوماسیون بانکداری و تشخیص جرایم و حملات سایبری به کمک بانکها و شرکتها خواهد آمد و مشاغل این حوزه را نیز دگرگون خواهد کرد. همچنین پیش بینی میشود که آسیا در این حوزه از آمریکای شمالی پیشی بگیرد.
در تاریخ ۱۰ آوریل ۲۰۱۹، مدیران بانکها توسط کنگره مورد سوال قرار گرفتند.
در سال ۲۰۱۹ سهام FANG طی تنها ۵ ماه به ۶۰۰ میلیارد دلار رسید و نوید یک شکوفایی اقتصادی را در کنار رشد بانکها داد.
طی گزارش IHS Markit میزان حجم مالی هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ به ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
تشخیص کلاهبرداری و کاهش خطر حملات سایبری
با وجود تاثیر زیاد هوش مصنوعی در کشف کلاهبرداریها و خودکارسازی فرایندهای بانکی، نمیتوان تاثیرات حیاتی این زمینه را در سیستم بانکداری نادیده گرفت. در همین حال مدیران بانکها با حضور در کنگره، به اتفاق حملات سایبری را عمدهترین مشکل بانکداری عنوان کردند.
در سال ۲۰۱۸ ارزش بازار هوش مصنوعی در حدود ۴۱.۱ میلیارد دلار تخمین زده شد، که شامل ذخیره داراییها و بهرهوری تکنولوژی هوش مصنوعی نسبت به ساختار فعلی فرایندها در بانکداری است. در حال حاضر میزان اثرگذاری هوش مصنوعی ۱۰ برابر شده است و بهزودی طی یک دهه آینده باید شاهد افزایش تاثیرات این سیستم بر والاستریت نیز باشیم.
روزهای پایانی سال ۲۰۱۸ وبسایت Fannie mae اعلام کرد که بیش از ۴۰ درصد بانکهای اعطاکننده وام، سیستم هوش مصنوعی را برای خودکار سازی فرایندهای سنگین مالی ، تشخیص کلاهبرداری و پیشبینی احتمالات وامگیرندگان ، مورداستفاده قرار میدهند.
هوش مصنوعی میتواند عامل مخربی برای مشاغل بانکی باشد
- بیشتر مشاغل بانکی با زیاد شدن توسعه هوش مصنوعی از بین میروند تا جایی که تخمین زده شده تا سال ۲۰۳۰ تنها ۱.۳ میلیون آمریکایی در بانکها مشغول به کار باشند.
- انتظار میرود منطقه آسیا و اقیانوسیه تا سال ۲۰۲۴ از نظر زیرساختهای هوش مصنوعی از آمریکای شمالی پیش بیافتد.
- بلومبرگ، FactSet Research Systes و تامسون رویترز به دنبال توسعه دادههای علمی و فنی شامل یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و پردازش زبان طبیعی هستند تا بتوانند از علم دانشمندان اقتصاد به سرعت بهره ببرند.
آیا امنیت برای اقتصاد و کارمندان بانکها وجود دارد؟
کارشناسان بازار در حال تحقیق بر روی میزان اثرگذاری هوش مصنوعی در بانکها هستند. بعضی در این رابطه اعلام کردهاند که تکنولوژی جدید نمیتواند به طور گسترده مشاغل را از بین ببرد، اما در عوض شرکتها را مجبور به تجدیدنظر در مورد مکان و نحوه استقرار سرمایه انسانی خود میکنند.
اگر هوش مصنوعی به طی سالهای آینده سیستم اقتصاد را خودکارسازی کند، بسیاری از مشاغل نیز به طور کامل منسوخ خواهد شد.
با وجود یادگیری ماشین و هوش مصنوعی ، سرمایهگذاران و مشتریان به ابزارهای خلاقانه بیشتر، محصولات مالی متنوعتر و پتانسیل جدید برای رشد مالی، دسترسی پیدا میکنند. اما این مساله برای انسانها گران تمام خواهد شد؟
بر اساس گزارش بانکداری IHS Markit در رابطه با هوش مصنوعی، آمریکای شمالی در محدوده سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ به بزرگترین بازار هوش مصنوعی در بانکداری تبدیل خواهد شد.
با گسترش تاثیرات اقتصادی چین ، آسیا در زمینه فینتک پیشگام خواهد بود
تخمین زده شده که تا سال ۲۰۳۰ منطقه آسیا و اقیانوسیه در زمینه بانکداری هوشمند به ۹۸.۶ میلیارد دلار سرمایه خواهد رسید. در این بین، چین نیز در سیستم فینتک تسلط پیدا خواهد کرد.
هوش مصنوعی نهتنها برای مدیریت سرمایههای انسانی، بلکه برای اتخاذ تصمیمهای درست در رابطه با خرید و ذخیرهسازی سرمایههای کلان، بسیار هوشمند خواهد بود