مقایسه ریپل و اتریوم
اگر هنوز تفاوت ریپل و اتریوم را به طور کامل درک نمیکنید، این مقاله شما را در این زمینه راهنمایی میکند. در این راهنما این دو ارز رمز را به طور کامل باهم مقایسه کرده و عملکرد هر کدام، تکنولوژی مورد استفاده آنها و ویژگیهای منحصر به فرد و همینطور نکات مشترک بین این دو را مورد بررسی قرار میدهیم.

شما در مورد ریپل و اتریوم شنیدهاید ولی شاید به طور کامل متوجه نباشید که تفاوت آنها چیست. خوب، شما به جای درستی آمدهاید؛ این یک راهنمای تفاوت ریپل و اتریوم بوده و میخواهیم هر چیزی را که باید بدانید به شما بگوییم!
راستی، میدانستید که در روز ۲ دسامبر، ریپل از اتریوم پیشی گرفت تا دومین ارز رمزنگاری شده ارزشمند در دنیا شود! این موضوع، زیاد طول نکشید ولی آن ها در هر حال این کار را انجام دادند!
فهرست مطالب
۱- نکات اساسی
- اتریوم چیست؟
- ریپل چیست؟
۲- عملکرد
- اتریوم
- ریپل
۳- چه کسی در تیمها حضور دارد؟
- اتریوم
- ریپل
۴- ریپل در مقابل اتریوم: به توافق رسیدن؟
- اتریوم: اثبات کار
- ریپل: توافق متحد بیزانتین
۵- جدول مقایسهای
۶- داستان تا به اینجا
- اتریوم
- ریپل
۷- ریپل در مقابل اتریوم: نتیجهگیری
موارد اساسی
هم ریپل و هم اتریوم ارزهای رمزنگاری شدهای هستند که از فناوری بلاکچین استفاده میکنند. این فناوری به مردم اجازه میدهد تا از هر جایی از دنیا، پولهایی را در کسری از ثانیه، ارسال یا دریافت کنند. هر دو بلاکچین، سکههای دیجیتال مختص خود را دارند که شما میتوانید در صرافی ارزهای رمزنگاریشده زیادی از آنها استفاده کنید. با این وجود، همانطور که پایینتر شرح خواهیم داد، تفاوتهای واضح زیادی وجود دارند که باید در نظرگرفته شوند. بیاید با فهم این مطلب که “اتریوم چیست؟” شروع کنیم.
اتریوم چیست؟
اتریوم در سال ۲۰۱۵ توسط ویتالیک بوتِرین، توسعهدهندهی روسی- کانادایی راهاندازی شد. اتریوم اولین پروژه بلاکچینی شد که به مردم اجازه میدهد که توافقات قراردادهای هوشمندانهای را ساخته و پرداخته کنند. در نتیجه، تواناییها و قابلیتهای بیت کوین گسترش پیدا کرد. این قابلیتها فقط برای تراکنشهای مالی مناسب بودند.
یک قرارداد هوشمندانه، توافقی است که بر پایهی شرایط برنامهریزی از پیش انجام شده تنظیم میشود. این موضوع میتواند به صورت خودکار در زمانی که این شرایط محقق هستند، باعث پردازش یک تراکنش شود.
به عنوان یک مثال کوتاه، به این موقعیتها توجه کنید.
- جان و باب میخواهند روی نتیجهی جام جهانی فوتبال شرط بندی کنند.
- جان و باب وارد یک قرارداد هوشمند میشوند که میگوید اگر برزیل قهرمان جام جهانی شود، جان ۱۰ اتر دریافت میکند. اگر برزیل قهرمان نشود، به باب ۵ اتر میرسد.
- جان ETH 10 و باب ETH 5 باید در این قرارداد هوشمندانه در میان بگذارند.
- بلاک چین اتریوم قادر به جستجوی هزاران وبسایت برای اطلاع از قهرمان جام جهانی است.
- به محض اینکه نتایج تایید شوند، قرارداد هوشمند به جان یا باب به طور خودکار مبلغی میپردازد.
- همهی این کارها بدون حضور یک شخص ثالث مورد اعتماد انجام میگیرد.
همانطور که به مثال بالا توجه کردید، اتریوم نیازی به شخص ثالث برای تایید یا اعتبارسنجی یک تراکنش ندارد. به این معنا که “غیر متمرکز” است. یعنی شبکه نه توسط یک فرد یا شرکت و نه توسط یک بانک مرکزی یا دولتی کنترل میشود.
یک تراکنش توسط انجمن اتریوم تایید میشود، در غیر اینصورت “استخراج کننده” خطاب میشوند. استخراجکننده یک دستگاه مشخص را به شبکه اتریوم متصل میکند و به آنها اجازه میدهد تا تراکنشها را در بلاک چین اتریوم تایید کنند. این موضوع نیاز به میانجیگری یک شخص ثالث را حذف میکند. در هر صورت، بلاک چین اتریوم، ارز رمزنگاری شده خاص خود را دارد که به اختصار با ETH نمایش داده میشود. برخلاف بیت کوین که به حداکثر ۲۱ میلیون سکه محدود میشود، هیچ حد و اندازهای در توزیع اتریوم وجود ندارد.
با این وجود، طبق ادعای ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم، این مقدار به زودی به ۱۰۰ میلیون سکه محدود خواهد شد. در زمان نوشتن این مطلب در جولای ۲۰۱۸، عرضه کنونی بیشتر از ۱۰۰ میلیون ETH است که نشان میدهد در بازه زمانی کوتاهمدت پیشرو، سکههای بیشتری توزیع نمیشود.
ریپل چیست؟
بلاک چین ریپل ابتدا در سال ۲۰۱۲ و سه سال پیش از اتریوم ساخته شد. ریپل توسط سازمانی خصوصی که به آن Ripple Laps میگویند، طراحی و ساخته شد. Ripple Laps در سان فرانسیسکو قرار دارد.
هدف این بنیانگذاران، ساخت پروتکل بلاک چینی بود که بتواند با سیستم پرداختهای برونمرزی رقابت داشته باشد تا توسط بانکها برای انتقال پول به آن سوی مرزها استفاده شود. جالب است که با وجود اینکه Ripple Laps به طور مشخصی روی صنعت بانکداری متمرکز است، هرکسی میتواند از بلاک چین ریپل برای واریز یا دریافت پول استفاده کند. هرکسی میتواند در بازار آزاد سکههای ریپل (XRP) را مبادله کند.
در مورد تفاوت بین ریپل و XRP، سردرگمیهایی وجود دارد که به زبان ساده آن را شرح خواهیم داد. پروتکل بلاک چین که به مردم و بانکها اجازه میدهد تا پولها را دریافت و واریز کنند، ریپل نام دارد. این یک فناوری واقعی است که شبکه را پشتیبانی میکند. نام ارز رمز نگاری شدهای که روی بلاک چین ریپل قرار دارد XRP است که از آن برای بیان ارزش استفاده میشود.
همانند اتریوم، پروتکل ریپل نیز نیازمند هیچ میانجی یا شخص ثالثی برای تاییدِ نقل و انتقالات پول نیست؛ در عوض مردم میتوانند سکههای XRP را به طور کامل با پایهای همتا به همتا واریز یا دریافت کنند.
نکته: سیستم همتا به همتا راهی دیگر برای سیستم “شخص به شخص” است و به طور ساده به این معنا است که مردم به طور مستقیم و بدون شخص سوم، ارزها را با یکدیگر معاوضه و مبادله کنند.
در زمان نوشتن این مطلب در جولای ۲۰۱۸، ۶۰ میلیارد سکه ریپل در گردش هستند که این رقم از کل ۱۰۰ میلیارد سکه میباشد.
عملکرد
اتریوم
وقتی یک کاربر تصمیم میگیرد تا سرمایه را به شخص دیگری ارسال کند، بلاک چین اتریوم میتواند این کار را صرفنظر از مکان فرستنده یا دریافتکننده، در حدود ۱۶ ثانیه انجام دهد.
این موضوع به نسبت بلاکچین بیت کوین از سرعت بسیار بالاتری برخوردار است. در بیت کوین این موضوع حدودا ۱۰ دقیقه طول میکشد. دقیقا مثل بیت کوین، بلاک چین اتریوم هم شدیدا محبوب شده و کارمزدهای تراکنش آن کمی گران شدهاند.
طی شلوغترین دوره آن در ژانویه ۲۰۱۸، کارمزدهای تراکنش به حدود ۴ دلار رسیدند، یعنی از نظر اقتصادی ارسال مبالغ کوچک مناسب و منطقی نبود. هرچند در زمان نوشتن این مطلب در جولای ۲۰۱۸، این مبلغ به زیر ۱ دلار رسیده است.
یک مشکل دیگر برای توسعهدهندگان اتریوم، قابلیت شبکه در مقیاسپذیر کردن تراکنشها است. وقتی مردم از مقیاس پذیری صحبت میکنند، به تعداد تراکنشی اشاره میکنند که یک سیستم میتواند مدیریت کند. ضمن اینکه آیا میزان تراکنشها افزایش خواهد یافت یا خیر حائز اهمیت است.
حتی خارج از صنعت بلاک چین هم، هر سیستم میزان مشخص و حداکثری از تراکنشهای ممکن برای مقیاس پذیری دارد. بهعنوان مثال، ویزا که یک توزیعکننده پرداختی است، میتواند حداکثر ۵۰ هزار تراکنش در ثانیه پردازش کند که حدودا ۳۰ برابر بیشتر از چیزی است که به آن نیاز دارد!
متاسفانه اتریوم فقط میتواند حداکثر ۱۵ تراکنش در ثانیه را پردازش کند. اتریوم در صورتی که به فکر ابعاد جهانی است، باید روی این موضوع شدیدا کار کند. مخصوصا اگر پذیرش جهانی در فناوری قرارداد هوشمند مد نظر آنها است.
برای این که متوجه میزان مشکل شوید توضیح مختصری میدهیم: در اواخر سال ۲۰۱۷، شبکه اتریوم تا مرز نابودی پیش رفت. این موضوع هنگامی رخ داد که یک نرم افزار غیر متمرکز محبوب اتریومی با عنوان کریپتوکیتیز (Crypto-Kitties)، تراکنشهایی فراتر از حد توان سیستم را پردازش میکرد.
تیم از این مشکلات آگاه است و روی چند راه حل کار میکند. این موارد را بعدا به صورت مختصر توضیح خواهیم داد.
ریپل
وقتی بحث به عملکرد بلاک چین ریپل میرسد، تفاوتهای مشخصی وجود دارد. وقتی یک کاربر سکههای XRP را به شخص دیگری ارسال میکند، حدود ۴ ثانیه پیش از تایید تراکنش زمان لازم خواهد بود. هرچند اتریوم با ۱۶ ثانیه هنوز هم عملکرد بسیار خوبی دارد، اما بلاک چین ریپل در این زمینه حدودا ۴ برابر سریعتر عمل میکند.
هنگام استفاده از بلاک چین ریپل کارمزدهای تراکنش هم، شدیدا پایینتر هستند. کارمزد معمول ۰.۰۰۰۰۱ XRP برای هر تراکنش ضروری خواهد بود. حتی وقتی در اوایل سال ۲۰۱۸، XRP به اوج خود یعنی ۳.۲۹ دلار رسید، این میزان به فقط ۰.۰۰۰۰۳۲۹ دلار افزایش یافت. این مبلغ به قدری پایین است که ارسال پول با ریپل تقریبا رایگان محسوب میشود.
یکی از مهمترین جنبههای مقایسه ریپل و اتریوم، بحث مقیاس پذیری است. پیشتر بیان کردیم که اتریوم میتواند حدود ۱۵ تراکنش در ثانیه را پردازش کند. خوب، ریپل میتواند ۱.۵۰۰ تراکنش در ثانیه را پردازش کند که عددی بسیار بالاتر نسبت به اتریوم محسوب میشود.
منبع: ریپل
نهایتا از نظر عملکرد، ریپل قطعا بلاک چین بهتری برای پردازش تراکنشها خواهد بود. در حقیقت این موضوع باعث میشود فناوری ریپل برای پرداختهای بین مرزی که مورد هدف است، شدیدا مناسب باشد.
از نظر عملی تمام بانکهای سراسر جهان در حال حاضر از یک واسطه مالی با عنوان سوییفت (SWIFT) استفاده میکنند. این واسطه یا میانجی به بانکها اجازه میدهد تا بر پایه بینالمللی تجارتی انجام دهند. هرچند، سیستم سوییفت کند و گران است و ریپل برای تراکنشهای بین بانکی هنوز هم بهترین گزینه خواهد بود.
چه افرادی در تیم حضور دارند؟
اتریوم
تیم اصلی پشتیبان پروژه اتریوم، نهاد یا موسسه اتریوم است. این موسسه از گروهی از توسعهدهندگان مجرب و ماهر تشکیل شده است. این موسسه برای ارتقا، توسعه، پشتیبانی و آموزش افراد درباره پلتفرم اتریوم فعالیت میکند. این تیم توسط موسس اصلی اتریوم، ویتالیک بوترین رهبری میشود.
هرچند به عنوان یک پروژه متن باز و غیر متمرکز، برای هر تغییری که در پلتفرم اتریوم صورت میگیرد، آنها باید رای اکثریت اجتماع را کسب کنند. مثالی از این موضوع، انشعاب یا فورک (fork) بیحاشیه اتریوم بود که سبب شکسته شدن اتریوم از بلاک چین اصلیاش شد. این بلاک چین اکنون با عنوان اتریوم کلاسیک شناخته میشود.
اکثریت کاربران اتریوم میخواستند انشعابی از بلاکچین اصلی ایجاد کنند، زیرا یک هکر بیش از ۵۰ میلیون دلار اتر را دزدیده بود. اگر اکثریت مردم نمیخواستند فورک را انجام دهند، این فورک اصلا ممکن نمیشد!
ریپل
در سوی دیگر، ریپل XRP کمی متفاوت عمل میکند. این ارز از سوی Ripple Laps که شرکت مادر میباشد مدیریت میشود. این شرکت میتواند تغییرات در فناوری اصلی صورت دهد. Ripple Laps در سان فرانسیسکو قرار دارد و آنها همان افرادی هستند که هماکری با صنعت مالی را شکل میدهند.
چهره اصلی ریپل، مدیر عامل موسسه، برد گارلینگ هاوس است. گارلینگ هاوس یک شخص بسیار مشهور است زیرا در برنامههای تلویزیونی حضور دائمی دارد. یک چهره مشهور دیگر در Ripple Laps، رئیس شرکت، کریس لارسن است که او هم در تلویزیون معمولا حضور پیدا میکند.
طبق گزارش فوربز، لارسون چیزی در حدود ۵.۱۹ میلیارد سکه XRP در اختیار دارد. حدس بزنید در ژانویه ۲۰۱۸ و در زمان اوج ریپل، این میزان چه ارزشی داشت. بیش از ۱۶ میلیارد دلار! وای…!
در هنگام نوشتن این مطلب در جولای ۲۰۱۸، حدود ۶۰ میلیارد از ۱۰۰ میلیارد سکه ریپل ممکن در گردش هستند. مشکل اصلی در این مسئله، همان ۴۰ میلیارد سکه کنترل و نگهداری شده از سوی Ripple Laps میباشد.
این ۴۰ درصد عدد قابل توجهی است. به همین خاطر است که برخی از افراد به ریپل، عنوان متمرکز شده را نسبت میدهند. اگر Ripple Laps این سکهها را در بازار آزاد، توزیع و یا حتی بدتر، به فروش برساند، احتمالا سبب کاهش شدید قیمت آن خواهد شد.
این مسئله با موضوع اتریوم کاملا متفاوت است، زیرا موسسه اتریوم این میزان کنترل را روی میزان بالایی از سکهها ندارد.
حالا که شما درباره رهبران اصلی پشتیبان هر پروژه نکاتی را دانستید، بخش بعدی راهنمای ریپل در مقابل اتریوم من درباره نحوه رسیدن توافق هر بلاکچین خواهد بود.
مقایسه ریپل و اتریوم: رسیدن به توافق
اگر شما راهنمای مقایسه ریپل و اتریوم را تا به اینجا خوانده باشید، میدانید که هر دوی آنها غیرمتمرکز هستند، یعنی حضور هیچ شخص ثالث یا واسطهای برای تایید انتقال سرمایه یا مبلغ، ضروری نیست. هرچند هر دو پروژه بلاک چین، روش خاصی برای انجام این موضوع دارند که در بخش زیر آن را توضیح خواهیم داد.
قبل از این که وارد این بحث شویم، میخواهیم کمی درباره مکانیسم توافقی توضیح بدهیم. از آنجایی که بلاکچینها سیستم مرکزی برای تایید تراکنشها ندارند، این مسئولیت را به دستگاههای متعددی میسپارند.
در دنیای ارزهای رمزنگاری شده، این دستگاهها با عنوان نودها شناخته میشوند. پیش از این که یک تراکنش تایید شده و به بلاک چین ارسال شود، درصد خاصی از نودها باید روی معتبر بودن تمام موارد، توافق داشته باشند. وقتی آنها به یک نظر مشترک میرسند، عنوان “اجماع” را به آن نسبت میدهند.
برای انجام این کار، شبکه به یک الگوریتم رمزنگاری شده وابسته است که به افراد تضمین میدهد که پول ارسالی را در اختیار دارند. همچنین به افراد تضمین میدهد که هزینه مشابه برای بار دوم و به صورت تکراری خرج نخواهد شد.
اتریوم: اثبات کار
Source: blockgeeks
اگرچه اتریوم شش سال بعد از اولین ارز رمزنگاری شده یعنی بیت کوین ایجاد شد، هنوز از مکانیسم توافقی مشابه با عنوان اثبات کار (Proof-of-Work) استفاده میکند. آسانترین روش برای فهم عملکرد اثبات کار، فکر کردن به این موضوع همانند یک پازل بسیار پیچیده است.
بلاک چین اتریوم یک پازل تصادفی بسیار پیچیده ایجاد میکند که هیچ انسانی نتواند با ذهن خود آن را حل کند. در نتیجه، به نودها نیاز است.
هر نودی که به شبکه اتریوم متصل شود، میخواهد این پازل را با دورهها و ایرادهایی حل کند. این به آن معناست که دستگاه به حدس زدن پاسخ پازل آنقدر ادامه میدهد تا به جواب صحیح برسد! به محض اینکه به پاسخ صحیح رسید، شبکه میتواند اعتبار تراکنش را تایید کند.
کل این ماجرا شبیه به یک بازی است اما هر نودی که بتواند پاسخ صحیح را پیدا کند، پاداش اولیه را دریافت میکند که این پاداش چیزی جز اتر نیست! ضمن اینکه هر چه نیروی رایانشی بیشتر باشد، شخصی که تصمیمگیرنده برای شرکت در شبکه است، شانس بیشتری برای کسب این پاداش دارد.
مدل اثبات کار که توسط اتریوم مورد استفاده قرار میگیرد، در حقیقت کمی با بیت کوین متفاوت است و از چیزی با نام ایتاش (Ethash) استفاده میکند. ایتاش نصب شده تا از استفاده از سخت افزار گران با عنوان ASIC جلوگیری کند.
مشکل اصلی در بیت کوین که بیشترین پول همیشه بیشترین شانس کسب پاداش استخراج را دارد، به این خاطر رخ میدهد که آنها میتوانند میزان بالایی از ASICها را خریداری کنند. این موضوع سبب کنترل پنجاه درصدی ۴ استخر استخراج بر روی کل پاداشهای بیت کوین میشود.
ایتاش تضمین میکند که فقط GPUهای پایه میتوانند برای استخراج اتریوم مورد استفاده قرار بگیرند. به این معنا که این سیستم، یک سیستم عادلانهتر خواهد بود. هرچند در مارس ۲۰۱۸ گزارش شد که سازنده ASIC، Bitmain در پروسه ساخت ASIC قرار دارد که با شبکه اتریوم سازگار باشد.
یکی از اصلیترین مسائل و مشکلات پیرامون مدل اثبات کار اتریوم این است که نمیتواند مقیاس پذیری میزان تراکنشها را صورت دهد. در حقیقت، این شبکه فقط میتواند تا ۱۵ تراکنش در ثانیه را مقیاس پذیر کند. این موضوع حتی به سطح مورد نیاز اتریوم در ابعاد جهانی هم نخواهد رسید.
خبر خوب این است که تیم اتریوم روی این مشکل کار میکند. انتظار میرود که انتقال به یک مکانیسم توافقی جدید با عنوان اثبات سهام و دو پروتکل جدید با عناوین شاردینگ و پلاسما، به اتریوم اجازه دهد تا هزاران تراکنش در ثانیه را ترتیب دهد.
ریپل: توافق متحد بیزانتین
ریپل یک مکانیسم توافقی با عنوان توافق متحد بیزانتین (FBA) نصب و ایجاد کرده است. این مدل ویژه، فعالیتی متفاوت با اثبات کار انجام میدهد.
تعداد مشخصی از نودها نیازمند اعتماد به تعداد خاصی از نودهای دیگر هستند و به این وضعیت یک چرخه گفته میشود. کل شبکه ریپل از چرخههای متعددی ساخته شده که از روی یکدیگر عبور میکنند، یعنی در هر صورت به گونهای به نودها متصل هستند.
تفاوت قابل توجه نسبت به اتریوم که در آن همه با یک GPU میتوانند به شبکه کمک کنند این است که ریپل از چیزی با عنوان “تاییدکننده تراکنش” استفاده میکند. تنها افرادی که میتوانند به تاییدکننده تراکنش تبدیل شوند، بانکهایی هستند که از فناوری ریپل استفاده میکنند.
اگرچه ریپل همچنان یک سیستم غیر متمرکز محسوب میشود (زیرا هیچ نهاد مشخصی روی شبکه ریپل کنترل ندارد)، حس اجتماع موجود در اتریوم را از بین برده است.
جدول مقایسهای
مکانیسم توافقی | تراکنشها در ثانیه | ارزش بازاری | تقاضای در گردش | تاریخ آغاز | تیم یا نهاد | Transaction Fees | |
Ripple | FBA | ۱,۵۰۰ | ۱۸ Bil | ۴۰ Bil | ۲۰۱۲ | Ripple Labs | <$0.01 |
Ethereum | PoW | ۱۵ | ۴۴ Bil | ۱۰۰ Mil | July 2015 | Ethereum Foundation |
<$1 |
داستان تا به اینجا
هم اتریوم و هم ریپل از زمان آغاز به کارشان عملکرد بسیار خوبی داشتهاند. مهمترین مسئله این است که هر دوی آنها با یکدیگر رقابت نمیکنند.
در حالیکه اتریوم با قراردادهای هوشمند فعالیت میکند، ریپل صنعت بانکداری را مورد هدف قرار داده است. این موضوع به آن معنا است که هر دوی این پروژهها میتوانند به موفقیت بلند مدت برسند و نگران نحوه فعالیت گروه دیگر نباشند!
اتریوم
حالا بیایید نگاهی به موفقیت شگفتانگیز اتر بیاندازیم. اگر شما ۱۰۰ اتر هنگام آغاز آن در سال ۲۰۱۵ میخریدید، کافی بود فقط ۲۸۳ دلار هزینه کنید. اگر این ۱۰۰ اتر را تا ژانویه ۲۰۱۸ نگه میداشتید، یعنی در زمانی که به اوج خود یعنی ۱۳۸۹ دلار رسیده بود، ارزشی معادل ۱۳۸ هزار دلار برای خود به دست آورده بودید! در سال ۲۰۱۷ اتریوم ارزش خود را بیش از ۱۰ هزار درصد افزایش داد.
Source: coinmarketcap
اگرچه پروتکلهای قرارداد هوشمند دیگری هم وجود دارند که عملکردی بهتر از اتریوم از خود نشان میدهند (که با عنوان قاتلین اتریوم شناخته میشوند)، این ارز هنوز هم بعد از بیت کوین، دومین ارز رمزنگاری شده ارزشمند محسوب میشود.
هرچند اتریوم برای حفظ جایگاهش نیاز به حل مشکلات مقیاس پذیری خود دارد. هیچ شبکه جهانی نمیتواند فقط با ۱۵ تراکنش در ثانیه به بقای خود ادامه دهد. پس امید به این است که ترکیب اثبات سهام، شاردینگ و پلاسما بدون شکست به فعالیت خود ادامه دهد.
ریپل
ریپل هم مسیر بسیار موفقی را طی عمر کوتاه خود تجربه کرده است. اکنون XRP سومین ارز رمزنگاری شده محبوب در دنیا محسوب میشود. در ژانویه ۲۰۱۸، این ارز اتریوم را برای مدت محدودی جا گذاشت و به ارز رمزنگاری شده شماره دو تبدیل شد.
در سال ۲۰۱۷، ریپل قیمت خود را از ۰.۰۰۶۵ دلار در آغاز سال به ۲.۴۰ دلار رساند! این عدد چیزی در حدود ۳۸۰ برابر شدن را نشان میدهد.
هدف کلی Ripple Labs، ارائه امکان فعالیت و حضور به فناوریاش در صنعت پرداخت برونمرزی مولتی تریلیون دلاری میباشد. اگرچه آنها فقط ۶ سال است که فعالیت خود را آغاز کردهاند، تا به امروز پروتکل ایکسکارنت خود را بر روی ۱۰۰ بانک مختلف نصب کردهاند.
ریپل تا به حال با برخی از بزرگترین بانکهای جهان از جمله کردیت آگریکول، سانتاندر و حتی بانک آمریکا به توافق رسیدهاست! اگرچه این بانکها فقط از پروتکل ریپل به طور آزمایشی استفاده میکنند، امید به این است که موسسات مالی نهایتا برای تمام نیازهای انتقالاتی خود از ریپل استفاده کنند.
بنابراین درحالیکه اتریوم روی بهبود فناوری خود تمرکز کرده، ریپل همچنان به دنبال افزایش جذب همکاری با بانکهای دیگر است.
مقایسه ریپل و اتریوم: نتیجهگیری
اگرچه هر دوی این پروژه ها از فناوری بلاکچین استفاده میکنند، بخشهای کاملا متفاوتی را هدف قرار دادهاند. هرچند وقتی بحث به مقایسه عملکرد واقعی این دو ارز میرسد، ریپل قطعا بلاکچین بهتری خواهد بود. هم تراکنشهای XRP بسیار سریعتر و ارزانتر هستند و هم مقیاسپذیری بسیار بیشتری نسبت به اتریوم دارند.
هرچند نتیجه به روز رسانیهای اتریوم در بحث اثبات سهام، شاردینگ و پلاسما بسیار جذاب خواهد بود. چه کسی میداند، شاید آنها در آینده عملکرد بسیار بهتری نسبت به ریپل داشتند!
هر دو پروژه در صنعت بلاکچین، آینده بسیار روشنی پیش روی خود دارند. اما نظر شما چیست؟ آیا مطمئن هستید که اتریوم میتواند فناوری خود را بهبود دهد؟ آیا برای خود گزینه محبوبی بین این دو ارز دارید؟