مقایسه ورج و مونرو: کدام یک آلتکوین بهتری است؟
ممکن است نام این مقاله شما را به اشتباه بیاندازد، چرا که این راهنما قصد ندارد که با مقایسه میان ورج و مونرو یکی را برتر از دیگری بشمارد، بلکه صرفا با مقایسه این دو درک بهتری از این دو ارز و شرایطی که در آن به سر میبرند، برای خواننده به ارمغان میآورد. محور مقایسه مواردی همچون پایبندی به حریم خصوصی، سرعت، مقیاسپذیری، سابقه بازار، سازگاری، شراکتها و حتی تیمهای پشتیبانیکننده هستند. این مقاله حاوی اطلاعات بسیار ارزشمندی درباره ورج و مونرو است، که مطالعه آن به هر علاقهمند به ارز رمزها پیشنهاد میشود.
در این مقاله آموزشی مطالبی را راجع به مفاهیم بنیادی این دو ارز رمز جالب گرد هم آورده ایم. در این مقاله از اساس ورج (Verge) را با مونرو (Monero) مقایسه میکنیم و بررسی میکنیم که چگونه این ارز رمزها حریم خصوصی را برای کاربران ایجاد میکنند. همچنین دلایلی را برای چرایی این موضوع ارائه میکنیم که چرا ارزهای رمزنگاری شده که محوریت شان حریم خصوصی است، از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
در گام بعد در مورد سرعت بلاک چین مونرو و ورج مباحثی آورده شده است و اینکه چگونه هر یک از این ارزها قصد دارند تا انتظارات بالقوه آینده را برآورده سازند. ما تیمهایی را که در پشت صحنه هر کدام از این ارزها فعالیت میکنند، معرفی خواهیم کرد و تاریخچه مختصری از آنها را ذکر میکنیم و تحلیلی از قیمت بازار را هم ارائه خواهیم داد.
بنابراین تا انتهای این مقاله آموزشی شناخت بسیار بیشتری در مورد ورج و مونرو خواهید داشت و قادر خواهید بود که از میان ورج و مونرو یکی را انتخاب کنید و بر روی آن سرمایه گذاری کنید.
مقایسه اساس ورج و مونرو
مونرو
مونرو در اصل در سال ۲۰۱۴ ساخته شد. نخستین نسخه این ارز BitMonero نام داشت. اما اندکی بعد تصمیم بر این شد تا نام آن همان مونرو شود.
مونرو اساسا از همان کدی استفاده میکند که ارز رمز دیگری به نام بایت کوین (Bytecoin) با آن نوشته شده است. گرچه تفاوتهای جزیی با آن دارد. زمانی تصمیم به فورک کردن (fork) مونرو از بایت کوین گرفته شد که اختلافاتی راجع به توزیع (distribution) اصلی بایت کوین پدید آمد. بعدها مشخص شد که در همان زمان آغاز به کار بایت کوین، تقریبا ۸۰% از کل ظرفیت بایت کوین استخراج شده بود. خیلی از دست اندرکاران دنیای ارزهای رمزنگاری شده با این موضوع مخالفت داشتند. به اینترتیب تصمیم گرفتند که با فورک کردن بایت کوین، مونرو را پدید بیاورند.
مونرو بر خلاف بیت کوین، از پروتکل کریپتونوت (Cryptonote) استفاده میکند. کریپتونوت الگوریتم ماینینگی است که با الگوریتم SHA-256 بیت کوین کاملا متفاوت است. اگر راجع به این الگوریتمها چیزی نمیدانید، اصلا نگران نباشید، برای استفاده از مونرو دانستن این اطلاعات اصلا مهم نیست.
مونرو مانند بیت کوین، ارز رمزنگاری شدهای است که از اثبات کار (proof of work) استفاده میکند. به عبارت دیگر تایید تراکنشها بر روی شبکه نیاز به توان محاسباتی بالایی دارد. سیستمهای رایانهای که این توان محاسباتی را در اختیار شبکه قرار میدهند، ماینر (miner) نام دارند. اگرچه، بر خلاف بیت کوین استخراج مونرو با استفاده از رایانههای معمولی (که دارای CPU هستند) و همینطور کنسولهای بازی (که دارای GPU هستند) هم امکانپذیر میباشد. برای اینکه بیشتر راجع به مونرو اطلاعات کسب کنید به مقاله آموزشی مربوطه مراجعه کنید.
ورج
ورج در سال ۲۰۱۴ کار خود را آغاز کرد. ورج یک ارز رمز غیر متمرکز (decentralized) و متن باز است. درست مانند مونرو، هدف ورج هم ارائه تراکنشهای خصوصی برای کاربرانش است. در ابتدا نام این ارز DogeCoinDark نام داشت. اما در سال ۲۰۱۶ نام خود را به ورج تغییر داد. کد نویسی (coding) ورج شباهت زیادی به کدنویسی Dogecoin دارد. اما تیم سازنده این ارز ادعا میکنند که کدهای این ارز بر اساس کوین اصلی (meme-coin) نوشته نشده است. در جامعهی این ارز رمزنگاری شده اختلافات زیادی وجود دارد.
ظرفیت تولید کوینهای ورج که به طور کلی استخراج خواهد شد، ۱۶.۵ میلیارد عدد خواهد بود. این رقم بسیار بزرگتر از رقمهای مشابه در بسیاری از پروژههای ارز رمزنگاری شده است. درست به همین علت است که قیمت این ارز اینقدر پایین است و هرگز به یک دلار هم نرسیده است.
ورج مانند مونرو، کوینی است که از اثبات کار (proof of work) استفاده میکند. گرچه ورج از ۵ الگوریتم ماینینگ متفاوت استفاده میکند. سازندگان با این ایده دست به چنین کاری زدند تا تمرکز زدایی شبکه را افزایش دهند. با بهره بردن از چندین الگوریتم متفاوت، گزینههای متفاوت و بیشماری برای استخراج توام با موفقیت ورج وجود دارد. هر چقدر تعداد ماینرها در شبکه بیشتر شود، شبکه ایمنی بیشتری پیدا خواهد کرد. اگر کنجکاو هستید که اطلاعات بیشتری راجع به ورج پیدا کنید به این لینک مراجعه کنید.
مقایسه حریم خصوصی در ورج و مونرو
ورج به حریم خصوصی پایبندتر است یا مونرو؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت هر یک از این ارزها رویکرد ویژه خود را برای برآورده ساختن حریم خصوصی دارند. مونرو برای اینکه حریم خصوصی را برای کاربرانش به ارمغان بیاورد ازترکیبی از پروتکلها استفاده میکند. ابن پروتکلها شامل امضاهای حلقه ای (ring signature) و الگوریتم کریپتونت میباشد. حالا حتما با خودتان کلنجار میروید تا بفهمید هر کدام از این الگوریتمها و پروتکلها چگونه کار میکند، مگر اینکه برنامه نویس خوبی باشید (بیایید روراست باشیم، خواندن این مقاله توسط شما نشان میدهد که شما برنامه نویس خوبی نیستید). نگران نباشید، قصد نداریم شما را گیج کنیم. به زبان ساده برای شما در این مورد توضیح میدهیم.
شبکه مونرو، تراکنشها را دسته بندی میکند. سپس مقدار مشخص شده مونرو را به آدرسهای گیرنده این گروه ارسال میکند. به این ترتیب دیگر مشخص نیست که چه کسی چه مقداری به چه کسی فرستاده است.
اما ورج حریم خصوصی را با شیوه دیگری به ارمغان میآورد. ورج دو دفتر حسابرسی کاملا متفاوت دارد، که یکی عمومی و دیگری خصوصی است. تراکنشهایی که در دفتر عمومی انجام میشود، برای همه قابل رویت است.
گرچه، ابزاری که امکان گشت و گذار محرمانه در فضای دارک وب را فراهم میسازد (Tor) همراه با لایههای شبکه ناشناس، آدرسهای آی پی (IP) و موقعیتهای مکانی کسانی که اینتراکنشها را انجام دادهاند، مخفی نگاه میدارد. دفتر خصوصی ورج به این صورت عمل میکند. این دفتر درست مانند مونرو عمل میکند، به این صورت که هیچ کس نمیتواندتراکنشهایی که در آن انجام میشود را ببینند.
چرا باید ناشناس بود؟
دلایل زیادی برای اینکه به طور ناشناس تراکنش انجام دهیم، وجود دارد. برخی از این دلایل چندان اخلاقی نیستند. اجازه دهید یکی از رایجترین این دلایل را مورد بررسی قرار دهیم.
ابتدا باید گفت که آنچه باعث شهرت بیت کوین در روزهای اولش شد، همان قابلیت بهرهبرداری از فضای دارک وب بود. گرچه، تمام افرادی که از فضای دارک وب استفاده میکنند، چنین کاری را برای خرید مواد و کالاهایی که مصارف شخصی دارند، انجام نمیدهند. برای مثال در بخشهایی از جهان که شاهدانه (cannabis) غیرقانونی است، میتوان از فضای دارک وب استفاده کرد و به چنین داروهای درمانی شفابخشی دسترسی پیدا کرد.
در انگلستان از روغن شاهدانه غنی شده برای درمان سرطان، صرع و چند بیماری دیگر استفاده میشود. این در حالی است که نمیتوان آن را به راحتی تهیه کرد. گرچه به لطف فضای تاریک وب، بیماران میتوانند خوددرمانی کنند و کسانی که فرزندشان مریض است، از این شانس برخوردار هستند تا فرزندان خود را بدون اینکه با قاچاقچیان مواد مخدر برخوردی داشته باشند، درمان کنند.
یکی دیگر از موارد استفاده دیگر برای ارزهای رمزی ناشناس جرایم سایبری است. یکی از انواع حملات هک که از پرداختهای ناشناس استفاده میکند، برنامههای باج افزار (ransomware) هستند. باج افزارها اطلاعات موجود بر روی یک سیستم کامپیوتری را رمزگذاری میکنند. این کار به کمک نرم افزاری انجام میشود که بر روی سیستم دانلود شده است. حملهکننده از شما میخواهد تا در ازای رمزگشایی از این اطلاعات پولی پرداخت کنید. صد البته که اگر پرداخت ناشناس باشد، شانس گیر افتادن شما به عنوان مهاجم به اتهام ارتکاب به جرایم رایانه ای بسیار کمتر میشود.
یکی دیگر از جاهایی که از ارزهای خصوصی استفاده میشود، افرادی هستند که شیوه زندگی و گرایشات خاصی دارند. شوربختانه این افراد در برخی از کشورها با مجازات سنگینی رو به رو میشوند. این مساله باعث میشود که این افراد بخواهند از این کشورها فرار کنند یا اینکه به دنبال خدماتی باشند و از طریق این خدمات افرادی را بیابند تا گرایشهای مشابهی داشته باشند. با توجه به مجازاتهای شدیدی که انتظار آنها را میکشد، قابل درک است که آنها بخواهند هزینه چنین خدماتی را با ارزهای ناشناس پرداخت کنند.
سازگاری
با توضیحاتی که داده شد، متوجه شدیم چرا برخی افراد به دنبال ارزهای ناشناس هستند، حال نوبت به این میرسد که ببینیم هر یک از این ارزهای رمزی چگونه با این موضوع سازگار شدهاند. جالب است که علیرغم شباهتهای زیاد ورج و مونرو، نحوه سازگاری آنها با این موضوع متفاوت بوده است.
مونرو
اولین و بدیهیترین مورد استفاده مونرو، کاربرد آن در فضای دارک وب است. از میان ارز رمزهای پرشمار، از جمله همین ورج، مونرو بیشترین کاربرد را در فضای دارک وب دارد. این ارز رمز در حال گرفتن جای بیت کوین به عنوان ارز مقبول در بازارهای پنهان است.
یکی دیگر از کاربردهای مونرو فرار از تحریمهای اقتصادی است که به برخی از کشورها توسط کشورهای دیگر اعمال میشود. کشورهایی مانند کره شمالی پیش از این هم با هک کردن بسیاری از صرافیها، ارزهای رمزی مسروقه را به مونرو تبدیل میکنند.
به عبارت دیگر میتوان از مونرو برای پرداختن هزینه کالاها و خدمات در بازارهای سیاه استفاده کرد. گردش پول به صورت ارزهای رمزی ناشناس، اعمال محدودیت به صورت قطع دسترسی افراد به خدمات مالی و عدم انجام معامله با آنها را توسط کشورهای قدرتمندی مثل آمریکا عملا غیر ممکن میسازد.
همچنین مونرو در حال تبدیل شدن به ارز محبوب افرادی میباشد که میخواهند حملات هک گفته شده در بخش قبل را انجام دهند. آنهایی که دست به چنین جرایم سایبری میزنند، به لطف کارکردهای خصوصیسازیشده مونرو، به سرعت در حال مهاجرت از بیت کوین به مونرو هستند.
استخراج درون جستجوگر و رمز ربایی
آخرین کاربردی که مونرو پیدا کرده است، کاربردی است که هم جنبه منفی و هم جنبه مثبت دارد. مونرو را میتوان به راحتی از طریق CPU ها و GPU ها استخراج کرد. همین قابلیت، آن را به انتخاب اول در زمینه استخراج درون جستجوگر (in-browser mining)تبدیل کرده است.
استخراج درون جستجوگر نوعی از استخراج ارزهای رمزی است که در درون جستجوگر اینترنتی کاربران انجام میشود. انگیزه اصلی در استخراج درون جستجوگر به دست آوردن پول است. این روش خیلی کارآمد نیست، اما یک کاربر میتواند با راهاندازی نرم افزار استخراج درون جستجوگر، علاوه بر این که به گشت و گذار در اینترنت میپردازد، مقادیر اندکی ارز رمزنگاری شده نیز به دست میآورد.
استخراج درون جستجوگر را میتوان با طراحی یک صفحه وب نیز انجام داد، تا به جای تبلیغات، استخراج ارز رمز انجام دهد. در بخشی از این نوع صفحات وب گفته میشود که مقداری از منابع رایانه شما مشغول استخراج مونرو برای صاحب صفحه میباشد. به طور جایگزین، همین کار را میتوان بدون اجازه کاربر انجام داد. این کار یکی از انواع گوناگون رمز ربایی (crypto-jacking) است.
رمز ربایی توسط نصب بد افزارها بر روی رایانه نیز انجام میشود، به این صورت که بدون نیاز به باز شدن یک وبسایت خاص توسط کاربر، مونرو یا ارز رمزهای دیگر استخراج میشوند.
در نهایت، استخراج درون جستجوگری را میتوان برای کارهای خیریه نیز انجام داد. سازمان خیریه کودکان یونیسف وبسایتی را با نام Hopepage به راهانداخته است. ایدهای که در پس به راهاندازی این وبسایت (لینک) میباشد، این است که کاربران بتوانند در حین گشت و گذارشان در این سایت، بخشی از توان محاسباتی رایانههای خود را وقف استخراج ارز رمزها کنند. این سایت گزینه ای را در اختیار شما قرار میدهد تا بین ۲۰% تا ۸۰% توان محاسباتی رایانههایتان را وقف کنید. در زمان نوشتن این مقاله، حدود ۱۸۵۰۰ نفر توان رایانههای خود را در اختیار این خیریه گذاشتهاند.
ورج
سازگاری ورج با این موضوع کمیکندتر صورت میگیرد اما به نوعی جنبههای مثبت بیشتری دارد. یکی از جنبههای مثبت همین است که در حال حاضر جرایم رایانهای و بزهکاریهای کمتری با این ارز صورت میگیرد!
یکی از پیشرفتهایی که اخیرا صورت گرفته است و جامعه ورج را به هیجان واداشته است، امضای قراردادی با شرکت MindGeek است. بخش یوتیوب مربوط به این سایت، از آوریل سال ۲۰۱۸ این ارز را برای پرداخت هزینه تمام قسمتهای پریمیوم (premium) خود قبول میکند. علاوه بر این، دو صفحه خواهرخوانده این سایت، Brazzers و Nutaku نیز اکنون ورج را برای پرداخت هزینهها قبول میکنند.
تیمی که در MindGeek فعالیت میکنند، عنوان کردند که آنها به خاطر قابلیت ناشناس ماندن، ورج را از میان ارزهای رمزی انتخاب کردهاند. هیچ کس دوست ندارد که دیگران بفهمند آنها به چه نوع سایتهای میروند، به همین خاطر استفاده از ورج عاقلانهتر از به کار بردن ارزهای دیگر مانند بیت کوین یا اتریوم است.
یکی دیگر از شراکتهایی که ورج به آن دست پیدا کرده است، شراکت با Token Pay است. Token Pay یک شرکت بزرگ است که ارز رمز مخصوص خود را دارد اما ایده به راهانداختن کارتهای اعتباری مخصوص ارزهای رمزی را در سر میپروراند. علاوه بر شراکت با ورج، Token Pay توانسته است رضایت بانک WEG Bank AG از آلمان را برای شراکت جلب کند.
شراکت با MindGeek و Token Pay به طور بالقوهای باعث هیجان انگیزتر شدن پروژه ورج شده است. دلیلش هم این است که افراد زیادی که در مورد ارزهای رمزی و ورج چیزی فرا گرفتهاند، مخصوصا به خاطر اینکه از Token Pay و WEG Bank AG استفاده کنند، به سوی این ارز رمز روانه میشوند.
سرعت
بلاکچین مونرو بلاک تایمی (block time) بهاندازه دو دقیقه دارد. این یعنی هر بلاک جدید از تراکنشها در ۱۲۰ ثانیه شکل میگیرد. این موضوع، تراکنش با مونرو را پنج برابر سریعتر از تراکنش با بیت کوین میکند.
در عین حال، بلاک تایم ورج چیزی در حدود ۳۰ ثانیه است. همین قابلیت، تراکنش با آن را به مراتب بسیار سریعتر از بیت کوین و حتی چهار برابر سریعتر از مونرو میسازد.
در قابلیتهایی که در بالا به آنها اشاره شد، اینطور فرض میشود کهتراکنشها در بلاک بعدی به راحتی جا میشوند. اگر تعداد زیادی از تراکنشها در هر کدام از این شبکهها تلنبار شود، زمان ارسال آنها به ورج یا مونرو افزایش پیدا خواهد کرد.
مقیاس پذیری
حال نگاهی به مقیاس پذیری ورج و مونرو میاندازیم.
مونرو
مونرو از چیزی به نام محدودیت اندازه بلاک دینامیک استفاده میکند. به عبارت دیگر اندازه بلاکها با افزایش تقاضا، افزایش و با کاهش تقاضا کاهش پیدا میکنند. بلاکهای بلندتر، تراکنشهای بیشتری را در خود جای میدهند، بنابراین افراد بیشتری در یک زمان میتوانند از مونرو استفاده کنند. گرچه، از آنجایی که این شبکه هنوز به محبوبیت و رواج بیت کوین دست پیدا نکرده است، مشخص نیست که این راه حل آنها برای مشکل مقیاس پذیری در عمل چطور از آب در خواهد آمد.
ورج
تیم پشتیبانیکننده ورج بر این ادعا هستند که ورج بسیار مقیاس پذیرتر از بیت کوین است. آنها در حال افزودن rootstock به ورج هستند. روت استاک (RSK) یک پروتکل لایه دومی است که برای کار با بیت کوین نیز طراحی شده است. دستاندرکاران این پروتکل اعتقاد دارند که این شبکه با افزوده شدن روت استاک قادر خواهد بود تا چیزی در حدود ۲۰۰۰ تراکنش را در هر ثانیه هندل کند.
این یک افزایش قابل توجه از بیشینه ۱۰۰ تراکنش بر ثانیه است. روت استاک همچنین به سازندگان اجازه میدهد تا اپلیکیشنهایی بر پایه قراردادهای هوشمند را نیز مانند شبکه اتریوم بسازند.
مقایسه تیمهای پشتیبان مونرو و ورج
مقایسه تیمهای پشتیبان پروژههای ارزهای رمزنگاری شده مختلف نیز کار سودمندی است. گرچه، از آنجایی که ناشناس بودن هدف هر دو پروژه ورج و مونرو است، تیمهایی که در پس این دو پروژه قرار دارند، خود نیز رازهای سر به مهری میباشند. با این حال، بیایید ببینیم کدام یک از این دو ارز تیم بهتری دارند.
تیم مونرو
تنها دو نفر از سازندگان اصلی پروژه مونرو را با نامهای واقعی میشناسیم. این دو، ریکاردو اسپانی (Ricardo Spagni) “فلافی پونی (fluffypony)” و فرانسیسکو کاباناس ( Francisco Cabnas ) “آرتیک ماین (ArticMine)” هستند. اسپانی پرحرفترین سازنده مونرو است و در توییتر با هندل @fluffypony فعالیت زیادی دارد. او به عنوان یک سازنده نرم افزار سالها تجربه دارد و تحصیلاتی در رشته لوجستیک و انفورماتیک داشته است.
پس از اسپانی و کاباناس، افراد دیگری را نیز در این فهرست میتوان گنجاند که نامهای مستعار برای خود برگزیدهاند. از آنجایی که چیز زیادی در مورد اعضای این تیم نمیدانیم، این بخش را در همینجا به پایان میرسانیم.
تیم ورج
در مورد تیم ورج کمی بیشتر میدانیم. هرچند مانند افراد تیم مونرو، بسیاری از آنها نیز نامهای مستعار برای خود برگزیدهاند. علیرغم این موضوع، اطلاعات بیشتری راجع به اعضای آن منتشر شده است.
بنیانگذار ورج نام مستعار Sunerok را برای خود برگزیده است. او بیش از ۲۰ سال تجربه در زمینه امنیت شبکه دارد و بیش از شش سال است که در زمینه ساخت بلاک چین فعالیت میکند.
کمی بعد Sasha به Sunerok میپیوندد. Sasha کارشناسی ارشد اقتصاد دارد و لیسانس خود را در رشته مدیریت کسب و کار گرفته است. او به عنوان یک دانشمند اطلاعات (data scientist) کارهای پروژهای و پراکنده انجام میدهد.
رییس دپارتمان بازاریابی ورج نیز کارن دانیلز (Karen Daniels) نام دارد. دانیلز پیش از این، در وبسایت instapage.com کار میکرد. وبسایتهای Dextroid.io و CryptoAnswer.com را نیز او راهاندازی کرده است.
مقایسه سابقه بازار ورج و مونرو
در این بخش به سابقه بازار ورج و مونرو خواهیم پرداخت. آنها نیز مانند ارزهای رمزی دیگر روند مشابهی را طی کردند. در عین حال یک سری از اخبار و رویدادها آثار زیادی بر قیمت آنها گذاشته است.
مونرو
در سالهای نخستی که مونرو کار خود را آغاز کرده بود، در قیمت آن هیچ تغییر مثبت یا منفی قابل توجهی دیده نشد. این روند تا پایان سال ۲۰۱۶ وقتی که بازار ارزهای رمزنگاری شده رونق گرفت، ادامه داشت. همین که سال ۲۰۱۶ جای خود را به سال ۲۰۱۷ داد، این روند رو به رشد، سرعت بیشتری پیدا کرد. در میانههای سال ۲۰۱۷ مونرو همانند داراییهای دیجیتال دیگر یک رشد انفجاری را تجربه کرد.
در ژانویه ۲۰۱۸، قیمت هر یک کوین مونرو به ۵۰۰$ رسید. از نقطه اوج خود به این سو قیمت مونرو روند کاهشی داشته است. همین موضوع در مورد قسمتهای دیگر بازار ارز رمزها نیز صادق است. با صرف نظر از پرشهای کوچک، قیمت مونرو رفته رفته کاهش پیدا کرده و امروز (یعنی سوم جولای ۲۰۱۸) به قیمت ۱۳۷$ رسیده است.
شما میتوانید کل سابقه قیمت مونرو را در نمودار زیر مشاهده کنید.
ورج
ورج هم داستان مشابهی به مونرو دارد. گرچه ورج روند افزایشی خود را دیرتر شروع کرد. ورج در بیشتر قسمتهای عمر اولیه خود تنها نوسانات یک سنتی داشته است. در بهار سال ۲۰۱۶ یک روند امیدوار کننده شروع کرد، اما خیلی زود رو به کاهش گذاشت و خط صاف آن همینطور ادامه پیدا کرد.
یک سال کامل گذشت، تا در آوریل سال ۲۰۱۷، همه در جامعه ارز رمزها به ارزش ورج پی بردند. قیمت ورج روند رو به افزایشی پیدا کرد و در کل سال ۲۰۱۷ این روند ادامه پیدا کرد. قیمت آن در دسامبر ۲۰۱۷ به اوج خود، یعنی ۲۸c رسید. شوربختانه قیمتش از آن زمان تاکنون روند کاهشی داشته است و به چیزی در حدود ۰.۰۲۸c رسیده است. اما یک دورههای زمانی هم بوده است که قیمت آن مانند مونرو در سال ۲۰۱۸ بالا و پایین پریده است. خبر شراکت با MindGeek دلیل یکی از این پرشها بود.
شما میتوانید تاریخچه کلی روند قیمت مونرو را در نمودار زیر ببینید.
جدول مقایسه مونرو و ورج
سال ابداع | حداکثر تعداد سکه | تعداد کل در زمانش نگارش این متن | بهای کنونی | بالاترین قیمت ثبت شده | زمان بلاک | ابزار استخراج | تعداد تراکنش در هر ثانیه | |
Monero | ۲۰۱۴ | ۱۸,۴۰۰,۰۰۰ (+ ۰.۳ XMR/minute) | ۱۶,۱۸۰,۰۰۰ | $۱۳۸.۱۳ | $۴۹۴ | ۲ دقیقه | GPU/CPU | نامحدود |
Verge | ۲۰۱۴ | ۱۶.۵ میلیارد | ۱۵.۰۵ میلیارد | $۰.۰۲۶۱۲۵ | $۰.۲۸ | ۳۰ ثانیه | GPU/CPU | ۱۰۰ |
نتیجه گیری
خوب این هم از پایان کار مقاله آموزشی مقایسه ورج و مونرو، امیدواریم که چیزهای زیادی یاد گرفته باشید.
اینها تنها دو ارز از میان تعداد پرشمار ارزهای رمزنگاری شده با محوریت حریم خصوصی هستند. بسیاری از تیمهای سازنده در حال تلاش هستند تا بازارها را از آن خود کنند و در هنگام انجام تراکنشهای حساسیت برانگیز تبدیل به کوین نخست در میان کوینهایی با محوریت حریم خصوصی شوند.
یکی از چیزهایی که نباید از آن غافل شد، قانونی بودن این کوینهاست. دولتمردان ژاپنی در تلاش برای ریشه کن کردن ارزهای ناشناس مانند ورج و مونرو هستند. در عین حال که انجام کامل این کار برای صاحبان قدرت در عرصه بینالمللی کار دشواری خواهد بود، اما باید در نظر داشت که چنین اعمال سخت گیرانهای برای چشم انداز بلندمدت قیمت ارزهای رمزنگاری شده با محوریت حریم خصوصی بسیار نگران کننده است. اگر قصد دارید بر روی چنین کوینهایی سرمایه گذاری کنید، باید این مسایل را نیز در نظر داشته باشید.
همانطور که گفته شد، کاربردهای قانونی زیادی برای ارزهای خصوصی سازی شده وجود دارد. هیچ کس با این موضوع کنار نمیآید که دولت از تمام جزییات هزینههایش خبر داشته باشد. علاوه بر این برخی از کاربردهای آن در یک سرزمین غیرقانونی و در فراسوی مرزهای آن قانونی میشود. در جهانی که ایدهها و هم اکنون پول میتواند در کسری از ثانیه جابجا شود، خیلی مسخره به نظر میرسد که اثربخشی برخی از راه حلهای بالقوه را در جایی که به دنیا آمدهاید، کتمان کنید.