“قانون ممنوعیت امور مالی غیر قانونی ایران” (Blocking Iran Illicit Finance Act) خواستار اعمال تحریمهایی علیه بخش مالی ایران و توسعه و استفاده از رمز ارز ملی است.
این قانون تراکنشها، تامین مالی یا معاملات دیگری را که به یک ارز دیجیتال ایرانی مربوط هستند، ممنوع کرده و یک سری تحریم علیه اشخاص خارجی که در فروش، عرضه، نگهداری یا انتقال پول دیجیتال نقش دارند نیز مطرح میکند.
این قانون خواستار گزارش کنگره در مورد پیشرفت دولت ایران در توسعه یک ارز دیجیتال مستقل نیز است. یک لایحه مرتبط نیز در تاریخ ۱۳ دسامبر توسط نامزد سابق ریاست جمهوری، سناتور تد کروز (Ted Cruz) در مجلس سنا معرفی شد.
دولت امریکا در سال ۲۰۰۵ در رابطه با برنامههای هستهای ایران تحریمهایی علیه این کشور اعمال کرد، در حالی که مجلس سنا و مجلس نمایندگان ایالات متحده قانون جامع تحریمها، پاسخگویی و عدم سرمایه گذاری ایران را در سال ۲۰۱۰ تصویب کرد. این تحریمها با منع موسسات مالی ایران از دسترسی مستقیم به سیستم مالی آمریکا، بر بخش مالی این کشور تأثیر گذاشت.
در سال ۲۰۱۵، پس از اینکه ایران موافقت کرد تا به منظور مطابقت با استاندارهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در برنامه اقدام جامع مشترک (JCPOA) برنامه هستهای خود را متوقف سازد، تحریمها لغو شد.
هرچند، در ماه می ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که آمریکا از JCPOA که تحت اختیار رئیس جمهور قبلی، باراک اوباما بود خارج خواهد شد. در پی این حرکت ترامپ، تحریمها مجددا آغاز شد.
بسیاری از ایرانیها برای دور زدن تحریمها به کریپتوکارنسی روی آوردهاند. در ماه می، محمد رضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون پارلمانی ایران در امور اقتصادی، از رمز ارزها به عنوان یک روش امیدوارکننده برای اجتناب از انجام تراکنش با دلار آمریکا و همچنین به عنوان یک جایگزین احتمالی برای سیستم پرداخت بین بانکی SWIFT، یاد کرد.
طبق گزارش کوین تلگراف در ماه دسامبر گذشته، ایرانیان به دلیل مشکلات اقتصادی به بیت کوین (BTC) روی میآورند. علیرغم سقوط اخیر بازارهای کریپتو و نوسانات ارز ریالی ملی که ناشی از تحریمهاست، مردم ایران همچنان از استخراج بیت کوین سود میبرند.