ده ارز رمزنگاری شده برتر سال ۲۰۱۸
ارزهای رمزنگاری شده را باید فناوری نوینی دانست که تغییرات عظیمی در جهان به وجود خواهند آورد. این ارزها امروزه فرصت خوبی برای سرمایه گذاری تلقی میشوند. بنابراین اگر تصمیم دارید بر روی این فناوری سرمایهگذاری کنید یا مایل هستید اطلاعاتی در این خصوص داشته باشید, می بایست این مطلب را مطالعه کنید. در این مقاله مطالب مفیدی در خصوص بهترین ارزهای رمزنگاری شده ارائه شده است.

بازار ارزهای رمزنگاری شده در سال ۲۰۱۷ بسیار عالی بود، چراکه ارزش بازار این ارزها از ۱۸ میلیارد دلار در ژانویه ۲۰۱۷ به ۸۰۰ میلیارد دلار در ژانویه ۲۰۱۸ رسید. متاسفانه پس از آن نزول عظیمی را مشاهده کردیم و ارزش بیشتر ارز رمزها سقوط کرد، به طوری که ارزش بازار ارزهای رمزنگاری شده در آغاز آپریل ۲۰۱۸ به ۲۵۴ میلیارد دلار رسید. البته خبر خوب آن است که قیمت ارزها مجددا روبه رشد است و امیدواریم که ادامه سال ۲۰۱۸ سال خوبی برای ارزهای دیجیتال باشد. بنابراین در این مطلب فهرستی از ۱۰ ارز رمزنگاری شده برتر ۲۰۱۸ را ارائه خواهیم کرد.
در این راهنما، قرار است که ده ارز رمز محبوب را بررسی کنیم و از مزایا و معایب گرفته تا تاریخچه سرمایهگذاری برروی آنها به شما ارائه گردد.
لذا با مطالعه این راهنما، نه تنها ده ارز رمزنگاری شده محبوب سال ۲۰۱۸ را خواهید شناخت، بلکه علت محبوبیت آنها را نیز خواهید دانست.
فهرست مطالب
- ۱. بیتکوین ( Bitcoin ) ( BTC )
- ۲. اتریوم ( Ethereum ) ( Ether )
- ۳. ریپل ( Ripple ) ( XRP )
- ۴. بیتکوین کش ( Bitcoin Cash ) ( BCH )
- ۵. EOS
- ۶. کاردانو ( Cardano ) ( ADA )
- ۷. لایتکوین ( Litecoin ) ( LTC )
- ۸. استلار ( Stellar ) ( XLM )
- ۹. آیوتا ( IOTA )
- ۱۰ نئو ( NEO )
- سخن پایانی
بیتکوین
بیتکوین در سال ۲۰۰۸ ساخته شد و اولین ارز رمزنگاری شده محسوب میشود. نکته جالب توجه این است که هیچکس نمیداند که دقیقا چه کسی آن را ساخته است. تنها چیزی که میدانیم این است که خالق آن با نام مستعار ساتوشی ناکوموتو (Satoshi Nakamoto) شناخته میشود.
بیتکوین یک ارز دیجیتالی بر پایه فناوری دفترکل توزیع شده با نام بلاکچین است. بیتکوین هنگام پرداختهای الکترونیک نیاز به واسطههای متمرکز مانند بانکها و شرکتهای فعال در زمینه کارتهای اعتباری را ازبین میبرد. برای مثال اگر مایل باشید که یک بیتکوین به دوست خود بپردازید، این کار مستقیما و بدون نیاز به اتصال به بانک میتوانید انجام دهید. بنابراین دو واژه غیرمتمرکز و دیجیتال میتواند بیتکوین را توصیف کند.
هدف از ایجاد بیتکوین این است که جایگزینی برای ارزهای فیات مانند دلار، پوند، یوان و… باشد.
مزایای بیتکوین
- به عنوان قدیمیترین ارز رمزنگاری شده، بزرگترین جامعه توسعهدهندگان و سرمایهگذاران را دارد.
- خریداری بیتکوین حتی برای افراد مبتدی آسان است، چراکه بوسیله تمامی صرافیها و کیفهای پول پشتیبانی میشود.
- بیتکوین با جریان اصلی اقتصاد تطبیق داده شدهاست. پرداخت به وسیله این ارز دیجیتال توسط بلومبرگ، مایکروسافت، اوراستوک، اکسپدیا و بسیار دیگری پذیرفته شده است.
معایب بیتکوین
- بیتکوین با سرعت کندی که در مقایسه با رقباء دارد، با چالش بزرگی مواجهه است. تراکنش با بیتکوین حدود ده دقیقه زمان میبرد و شبکه آن تنها میتواند ۷ تراکنش در ثانیه انجام دهد.
- استخراج بیتکوین که فعالیت مهمی برای ارزهای رمزنگاری شده محسوب میشود، تنها با سختافزارهای گران قیمت ممکن است که برق بسیار زیادی را نیز مصرف میکنند.
- هزینه تراکنشها برای ارسال بیتکوین همواره بالا است، که این امر امکان ارسال بیتکوین دشوارتر میسازد.
تاریخچه عملکرد بیتکوین
در سال ۲۰۱۰ ارزش هر بیتکوین کمتر از یک دلار بود که در دسامبر سال ۲۰۱۷ این میزان به ۱۷۹۰۰ دلار رسید. همانطور که تصویر زیر میتوانید مشاهده کنید، تنها در سال ۲۰۱۷ ارزش بیتکوین ۲۰۰۰% رشد داشته است. در ماههای اولیه سال ۲۰۱۸ ارزش بیتکوین با کاهش چشمگیری مواجهه بودهاست، اما به نظر میرسد که درحال حاضر در مسیر بهبود قرار داشته باشد.

بیتکوین با ارزش بازاری ۱۶۳ میلیارد دلار، سهم ۳۶% از بازار ارزهای رمزنگاری شده را دارد. بیتکوین نقطه شروع رمزارزها است و بدون شک محبوبترین ارز دیجیتال نیز میباشد.
اتریوم (اتر)
دومین رمزارز ارزشمند اتریوم است. اتریوم توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در سال ۲۰۱۵ ساخته شده است. در واقع اتریوم خیلی بیشتر از یک ارز دیجیتالی میباشد.
اتریوم پلتفرمی مبتنی بر بلاکچین برای توسعه برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند است. اتر ارز رمز غیراکتسابی میباشد که در تمامی تراکنشهای ایجاد شده در اتریوم استفاده میشود.
نکته: قراردادهای هوشمند توافقات کدگذاری شده بر روی بلاکچین هستند و تحت شرایطی از پیش تعیین شده خود به خود اجرا میشوند.
این مسئله بدان معنی است که اگر شما ایدهای برای یک پروژه یا برنامه داشته باشد که از فناوری بلاکچین استفاده میکند، نیازی به توسعه بلاکچین شخصی ندارید، بلکه میتوانید آن را در بلاکچین اتریوم بسازید.
مزایای اتریوم
- اتریوم محبوبترین پلتفرم برای ایجاد قراردادهای هوشمند است، پدیدهای که آن را بزرگترین فناوری پس از ارزهای رمزنگاری شده میدانند.
- اتریوم پلتفرم عالی برای شروع عرضه اولیه سکه (ICO) برای دیگر پرژوههای مبتنی بر بلاکچین دارد. اکثر عرضههای اولیه سکه که اکنون ارزشی به میزان ۵٫۶ میلیارد دلار دارند، در سال ۲۰۱۷ از طریق پلتفرم اتریوم آغاز شده است.
- اتریوم دارای سرعت اجرای چند تراکنش در ثانیه است که در مقایسه با شبکه بیتکوین سرعت بالاتری دارد.
معایب اتریوم
- مانند بیتکوین، اتریوم با چند مسئله جدی در ارتباط با مقیاسپذیری مواجهه است. اتریوم همچنان از مکانزیم منسوخ شده اثبات کار (Proof-of-Work) استفاده میکند که منجر به ایجاد ترافیک در شبکه میگردد. بنابراین مانند بیتکوین، اتریوم نیاز به مصرف زیادی برق دارد. البته باید به این موضوع اشاره کرد که اتریوم در تلاش است که این مشکلات را حل کند.
- اتریوم تنها از یک زبان برنامهنویسی پشتیبانی میکند. از آنجا که توسعهدهندگان نیاز به یادگیری یک زبان جدید دارند، این امر میتواند مانع ورود آنها به این پلتفرم شود.
- اتریوم با بازار رقابتی سکههایی مانند نئو و کاردانو مواجهه است که پلتفرمهایی مشابه اتریوم اما فناوری پیشرفتهتری دارند.
تاریخچه عملکرد
اتریوم یکی از بهترین عملکردها را در سال ۲۰۱۷ داشته است. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، قیمت اتریوم در ژانویه ۲۰۱۷، ۹ دلار بوده است که در ژانویه ۲۰۱۸ به ۱۳۸۹ دلار افزایش یافته است. بدین معنا که ۱۷۰۰۰% سود برای مالکان این ارز رمزنگاری شده داشته است.
در حال حاضر اتریوم در مرحله احیاء میباشد و تنها در ماه گذشته ۱۰۰% رشد داشته است. اتریوم ارزش بازاری ۷۷٫۵ میلیارد دلار دارد و پس از بیتکوین دومین رمزارز محبوب تلقی میشود.

اتریوم با پایههای بسیار قدرتمند و یک تیم عالی، قطعا سزاوار است که در فهرست ده ارز رمزنگاری شده برتر باشد.
ریپل
ریپل ارز رمزنگاری شده منحصر به فردی است، چراکه به صرفا در یک صنعت متمرکز است و آن صنعت نقلوانتقال پرداختهای بینالمللی میباشد. این ارز در سال ۲۰۱۲ با هدف تراکنشهای بینالمللی ارزان و سریع ایجاد شد.
از مجموع ۱۰۰ میلیارد ریپلی که تاکنون وجود داشته است، ۵۰ میلیارد از این مبلغ متعلق به آزمایشگاه ریپل (شرکت ریپل) است.
این مسئله رویکرد بسیار متفاوتی نسبت به دیگر ارزهای رمزنگاری شده است، که در آنها هیچ نهاد مرکزی وجود ندارد تا اکثریت سکهها را در اختیار داشته باشد.
مزایای ریپل
- انتقال مبلغی در عرصه بینالمللی حدود یک هفته زمان خواهد برد. درحالیکه نقل و انتقال از طریق ریپل در عرض چند ثانیه انجام خواهد شد. همچنین هزینه تراکنش صورت گرفته در ریپل در مقایسه با موسسات مالی و دیگر ارزهای رمزنگاری شده کمتر است.
نکته: تصویر فوق متعلق به دسامبر ۲۰۱۷ است و کارمزدهای بیتکوین از آن زمان به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
- ریپل در پرداختهای بینالمللی از حالت بسیار شفافی استفاده میکند. تیم ریپل قادر است که بهترین راهحلهای موجود در یک صنعت خاص را ارائه دهد.
- ریپل یکی از معدود پلتفرمیهای ارزهای رمزنگاری شده است که در دنیای واقعی تست شده است.
- ریپل دارای روابط راهبردی با بسیاری از موسسات مالی شاخص است و در حال حاضر استاندر (Santander) و امریکن اکسپرس (American Express) از ان استفاده میکنند.
معایب ریپل
- از آنجایی که شرکت ریپل نیمی از سکهها را در اختیار دارد، اغلب به دلیل متمرکز کردن این سکهها مورد انتقاد قرار میگیرد، درحالیکه تمرکززدایی ایده اصلی رمزارزها هستند.
- بانکها و موسسات مالی که بزرگترین کاربران ریپل هستند، شروع به توسعه ارزهای رمزنگاری شده خودشان به منظور انجام پرداختها در سطح بینالمللی کردهاند.
تاریخچه عملکرد
با وجود اینکه مدتها از ایجاد ریپل میگذرد، اما رشد چشمگیر این ارز رمزنگاری شده به نیمه دوم سال ۲۰۱۷ بازمیگردد. پس از آن زمان، با ارزش بازاری ۳۴٫۱۲ میلیارد دلار سومین رمز ارز از این حیث محسوب میگردد. در حقیقت ریپل یکی از بهترین عملکردها را در سال ۲۰۱۷ داشتو قیمت این ارز رمزنگاری شده از سال ۲۰۱۷ که تقریبا صفر بود، به ۳٫۶۵ دلار در ژانویه ۲۰۱۸ افزایش یافت. قیمت ریپل نیز مانند دیگر ارزهایرمزنگاری شده در آوریل سال ۲۰۱۸ سقوط کرد و به قیمت ۰٫۴۸ دلار رسید.
اخیرا ارزش ریپل مجددا رشد کرده است و به قیمت ۰٫۸۷ دلار رسیده است. امید است این افزایش قیمت همچنان ادامه یابد تا دوباره ریپل به فهرست ۱۰ ارز رمزنگاری شده برتر از حیث ارزش نیز بازگردد.
بیتکوین کش
همانطور که از نام آن میتوان حدس زد، بیتکوین کش شاخهای (فورک) از بیتکوین است که در سال ۲۰۱۶ از آن جدا شد. زمانی که جامعه توسعهدهنده بیتکوین نمیتوانست در خصوص تغییرات لازم در کد بیتکوین به توافق برسد، شاخهای از بیتکوین به نام بیتکوین کش جدا شد.
نکته: فورک یا شاخه زمانی است که یک رمز ارز به دو قسمت تقسیم میشود. یکی از شاخهها با ویژگیهای سابق باقی میماند، درحالیکه قسمت دیگر دچار تغییرات و پیشرفتهای فناوری قرار میگیرد. هدف ایجاد بیتکوین کش حل تعدادی از مشکلات موجود بیتکوین مانند مقیاس پذیری و کارمزد تراکنشها بود.
مزایای بیتکوین کش
- تراکنشهای بیتکوین کش نسبت به بیتکوین سریعتر شده است، چراکه حجم بلاکها در مقایسه با حجم یک مگابایتی بیتکوین به ۸ مگابایت افزایش یافته است.
- میانگین کارمزد تراکنشهای بیتکوین در حال حاضر حدود ۱٫۸ دلار است که این مبلغ در بیتکوین کش ۰٫۰۶۷ دلار میباشد.

معایب بیتکوین کش
- بیتکوین کش همچون بیتکوین به طور کامل غیرمتمرکز است. اما بیتکوین کش یک مدیر اجرایی دارد. امری که در جهان ارزهای رمزنگاری شده بسیار مورد انتقاد قرار گرفته است.
- هزینههای استخراج بیتکوینکش مانند بیتکوین بالا است، اما بازدهی کمتری دارد. به همین دلیل استخراج این ارز رمزنگاری شده آنچنان مورد علاقه استخراجکنندگان نیست.
- بیتکوین کش مانند دیگر ارزهای دیجیتال محبوب این فهرست در صرافیها در دسترس نیست.
تاریخچه عملکرد
بیتکوین کش در سال ۲۰۱۶ شروع به کار کرد و در مدت کوتاهی جزء فهرست ارزهای دیجیتالی برتر شد. از ارزش ۵۰۰ دلار در ژوئیه ۲۰۱۷ به حدود ۴۰۰۰ دلار در دسامبر ۲۰۱۷ رسید و در کمتر از ۶ ماه ۱۰۰۰۰% بازدهی داشته است.
همانطور که در نمودار زیر میتوانید مشاهده کنید، روند رشد و کاهش قیمت بیتکوین کش مانند بیتکوین است. مشاهده احیاء بیتکوین کش دشوار نیست و به همین دلیل است که توانسته جایگاهی در فهرست ما داشته باشد.

EOS
EOS حتی پیش از شروع به کار پلتفرم خود از معروفیت قابل توجهی برخوردار بود. توکن EOS در یک عرضه اولیه سکه در سال ۲۰۱۷ شروع شد. پلتفرم EOS همانطور که انتظار میرفت در ژوئن ۲۰۱۸ آغاز به کار کرد. این پلتفرم را باید رقیب جدی برای اتریوم و نئو دانست.
EOS توسط دن لاریمر (Dan Larimer) ایجاد شده است که بنیانگذار صرافی بیتشرز (Bitshares) و سایت استیمت (Steemit) که مبتنی بر فناوری بلاکچین است نیز میباشد.
EOS پلتفرمی برای توسعهدهندگان ساخته تا برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند خود را با کمک آن ایجاد نمایند.
مزایای EOS
- مقیاس پذیری EOS به مراتب بیشتر از اتریوم است چرا که از مکانیزم پیشرفتهتری استفاده میکند. این مکانیزمها عبارت از اثبات سهام محول شده (Delegated Proof-of-Stake) و پذیریش خطای بیزانسی هستند (Byzantine Fault Tolerance) تا به وسیله آنها تراکنشها را تایید کنند. با استفاده از این مکانیزمها EOS میتواند ۱۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ تراکنش را در هر ثانیه انجام دهد.
- برخلاف اتریوم که فقظ یک زبان برنامهنویسی را پشتیبانی میکند، EOS از چندین زبان برنامه نویسی از جمله C++ پشتیبانی میکند.
- EOS یک تیم بسیار با تجربه و پیگیر در نیل به اهداف دارد.
معایب EOS
بزرگترین مسئله درباره EOS این است که پلتفرم این ارز رمزنگاری شده هنوز کاملا راهاندازی نشده است، بنابراین هیچکس دقیقا نمیداند که تا چه اندازه خوب یا بد است.
تاریخچه عملکرد EOS
در ژوئیه ۲۰۱۷ EOS شروع بکار کرد، ارزش EOS در ژانویه ۲۰۱۸ از طریق عرضه اولیه سکه خود به بیش از ۷۰۰ میلیون دلار رسید و این میزان همچنان در حال افزایش است. همانطور که در تصویر زیر میتوانید مشاهده کنید، EOS عرضه اولیه سکهای دارد که در فواصل منظم باز میشود.

همانطور که در نمودار زیر میتوانید مشاهده کنید، قیمت توکن EOS از زمان ICO این رمز ارز به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در واقع EOS از معدود رمز ارزهایی است که در اثر سقوط بازار سال ۲۰۱۸ به میزان کمی تحت تاثیر قرار گرفت

با راهانداری پلتفرم EOS در سال ۲۰۱۸ بدون شک باید آن را یکی از ده ارز دیجیتال برتر دانست.
کاردانو
کاردانو در سپتامبر ۲۰۱۷ بوسیله چارلی هوسکینسون یکی از بنیانگذاران اتریوم ایجاد شد. کاردانو مانند اتریوم به عنوان پلتفرمی برای برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند ساخته شده است. البته پیشرفتهای تکنولوژیکی بسیاری نسبت به اتریوم دارد.
کاردانو به عنوان نسل سوم فناوری بلاکچین در نظر گرفته میشود(مانند EOS و نئو). این امر موجب میشود تا این ارز رمز به عنوان یکی از ده ارز برتر ۲۰۱۸ باشد.
مزایای کاردانو
- کاردانو توسط جمعی از پژوهشگران و دانشمندان جهانی که در توسعه بلاکچین آن مشارکت میکنند، پشتیبانی میگردد.
- کاردانو با ظرفیت انجام ۲۵۷ تراکنش در هر ثانیه به مراتب مقیاس پذیری بیشتری دارد.
- کاردانو درنظر دارد که همکاریهای یکپارچهای را با دیگر ارزهای رمزنگاری شده برقرار کند و نیز با زیرساختهای آنها ارتباط برقرار سازد.
معایب کاردانو
- بسیاری از ایدههایی که از سوی کاردانو مطرح شدهاند، تاکنون به محصول نهایی تبدیل نشدهاند. بنابراین هنوز مشخص نیست که آیا کاردانو میتوانید موفق عمل کند یا خیر.
- در حال حاضر رقابت زیادی در این زمینه وجود دارد، از اتریوم تا EOS گرفته و از نئو تا فیوشن همگی در این زمینه سخت در حال تلاش هستند.
تاریخچه عملکرد
اگرچه کاردانو یک ارز رمزنگاری شده جدید محسوب میشود، اما رشد شگفتانگیزی در این زمان محدود داشته است و به ارزش بازاری ۹٫۳۵ میلیارد دلار رسیده است. کاردانو توانسته است در کمتر از ۳ ماه ۵۰۰% رشد داشته باشد و از قیمت ۰٫۲ دلار در اکتبر ۲۰۱۷ به قیمت ۱٫۲ دلار ژانویه ۲۰۱۸ برسد. مانند دیگر ارزهای رمزنگاری شده قیمت کاردانو در مارس ۲۰۱۸ سقوط کرد اما شواهد احیای آن را میتوان به خوبی مشاهده کرد.
لایتکوین
لایتکوین توسط چارلی لی (Charlie Lee) کارمند سابق گوگل در سال ۲۰۱۱ راهاندازی شد. این رمزارز بر روی بلاکچین بیتکوین و به منظور بهبود آن ایجاد شد. بنابراین لایتکوین نیز مانند بیتکوین یک پول دیجیتالی است و پلتفرمی برای قراردادهای هوشمند ارائه نمیکند. لایتکوین توانسته است در آزمونهای مختلف با بیش از ۷ سال سابقه موفق عمل کند.
مزایای لایتکوین
- تراکنشهای لایتکوین حدود ۲٫۵ دقیقه طول میکشد، همانطور که پیشتر هم ذکر شد این زمان برای بیتکوین حدود ۱۰ دقیقه است. به همین دلیل است که سکه لایت (Lite) نامیده میشود.
- میانگین هزینه تراکنشهای لایتکوین حدود ۰٫۱۷۹ دلار در برابر هزینه ۱٫۸ دلار بیتکوین است.
معایب لایتکوین
- به جز سرعت تراکنش، لایتکوین هیچ تفاوتی با دیگر ارزهای رمزنگاری شده ندارد. رقبای لایتکوین مزایایی از قبیل حفظ حریم خصوصی، قراردادهای هوشمند و پرداخت بینالملی را ارائه میکند که لایتکوین فاقد تمامی این قابلیتهاست.
- همچون استخراج بیتکوین، هزینه استخراج لایتکوین بسیار بالاست و مختص به دستگاههای سختافزاری قدرتمند میباشد.
تاریخچه عملکرد
لایتکوین برای مدت طولانی جز با ارزشترین ارزهای رمزنگاری شده با ارزش بازاری ۹٫۶۴ میلیارد دلار بوده است. لایتکوین موفق شد که قیمت خود را از ۴ دلار ژانویه ۲۰۱۷ به ۳۵۰ دلار در دسامبر ۲۰۱۷ برساند و حدود ۸۰۰۰% در این بازه زمانی رشد کند. قیمت لایتکوین نیز مانند دیگر ارزهای رمزنگاری شده در مارس ۲۰۱۸ سقوط کرد اما به طور کلی مجددا در مسیر افزایش قیمت گرفته است، به گونهای که ماه پیش ۵۰% فزایش قیمت داشت.
استلار
استلار در سال ۲۰۱۴ توسط جد مکالب (Jed McCaleb) که یکی از بنیانگذاران ریپل نیز است، ایجاد شد. در حقیقت، استلار شاخهای از ریپل است که زیرساختهای آن توسعه یافته است. استلار نیز مانند ریپل بر پرداختهای فرامرزی موثرتر تمرکز کرده است.
نکته قابل توجه این است که استلار برخلاف تمامی ده ارز رمزنگاری شده این فهرست یک سازمان غیرانتفاعی است. همانطور که در تصویر زیر نیز میتوانید مشاهده کنید، ماموریت و هدف آن باهم هماهنگ هستند.

مزایای استلار
- استلار در مقایسه با رقبای خود مانند ریپل، بیشتر غیرمتمرکز است. علیرغم اینکه غیرانتفاعی محسوب میشود اما اعتماد بیشتری نسبت به رقبا برای کاربران به وجود میآورد.
- استلار مشارکتهای راهبردی ایمنی با بیش ۳۰ بانک و سازمانهایی مانند دلوتی (Deloitte) و آیبیام (IBM) دارد.
معایب استلار
- سکههای زیادی وجود دارند که در زمینه پرداختهای بینالمللی فعالیت میکنند. از جمله در فهرست این مطلب ۳ ارز رمزنگاری شده بودند که به آنها اشاره شد.
تاریخچه عملکرد
اگرچه استلار از ۲۰۱۴ ایجاد شده است اما تا نیمه اولیه سال ۲۰۱۷ رشد چندانی نداشته است. اما به یکباره قیمت آن از ۰٫۰۰۳۹ دلار در آوریل ۲۰۱۷ به ۰٫۸۵ دلار در ژانویه ۲۰۱۸ رسید، یعنی ۲۱۶۹۶% در کمتر از ماه رشد داشته است.
علیرغم سقوط بازار در سال ۲۰۱۸ استلار توانسته است در یک ماه گذشته ۱۰۰% افزایش قیمت داشته باشد.
برنامههای استلار جذب مالی در مناطق دورافتاده و انقلاب در صنعت پرداخت است، که این امر موجب شده تا جز ده ارز رمزنگاری شده برتر ما باشد.

آیوتا
آیوتا در سال ۲۰۱۵ ایجاد شد، این رمزارز را باید جز منحصر به فردترین ارزهای رمزنگاری شده دانست. تنها ارزی است که به غیر از فناوری بلاکچین از پروتکل جدیدی به نام تنگل (Tangle) استفاده میکند.

احتمالا درباره اینترنت اشیا Internet-of-Things (IoT)، فناوری که بوسیله سنسورها از طریق اینترنت میتواند ارتباط بین اشیاء مختلف را برقرار سازد، مطالبی شنیدهاید. آیوتا بر ایمنسازی و مقیاس پذیری هرچه بیشتر این فناوری تمرکز کرده است.
مزایای آیوتا
- بزرگترین مزیت آیوتا این است که کارمزد تراکنشها صفر است.
- زمانی که تمامی ارزهای رمزنگاری شده در زمینه مقیاس پذیری درحال تلاش هستند، فناوری آیوتا متعهد به ارائه مقیاس پذیری نامحدود در برابر کاربران میگردد.
معایب آیوتا
- آیوتا در زمینه صنعت اینترنت اشیاء موفق عمل میکند، بنابراین آینده غیرقابل پیشبینیتری نسبت به سایر ارزهای دیجیتال این فهرست دارد.
- آزمایشگاه رسانه دانشگاه امآیتی (MIT) اخیرا مشکل امنیتی در رابطه با پروتکل تنگل کشف کرده است.
- چنانچه فعالین عرصه اینترنت اشیاء تصمیم به توسعه ارز رمزنگاری شده خود کنند، در اینصورت آیوتا با رقیبان سرسختی روبهرو خواهد بود.
تاریخچه عملکرد
آیوتا در سال ۲۰۱۵ ساخته شد، اما توکن آن در سال ۲۰۱۷ در صرافیها قرار گرفت. قیمت آن از ۰٫۴۴ در ژوئین ۲۰۱۷ به ۵٫۳۴ دلار دسامبر ۲۰۱۷ رسید، به این معنا که حدود ۱۲۰۰% رشد داشته است.
سقوط بازار در سال ۲۰۱۸ گریبانگیر آیوتا نیز شد، البته در ماه اخیر ارزش بازاری آن مجددا ۱۵۰% رشد نمود به میزان ۶٫۶۱ میلیارد دلار رسید.

نئو
نئو رمزارزی چینی است که در سال ۲۰۱۴ بوسیله دا هونگفی (Da Hongfei) ایجاد شد. در ابتدا آنتشیر نامیده میشد اما بعدها نام این ارز به نئو تغییر پیدا کرد. در واقع در سال ۲۰۱۷ تجدید برند شد.
به نئو به دلیل شباهتی که با قابلیتهای اتریوم دارد، اتریوم چینی میگویند. نئو پلتفرمی مبتنی بر بلاکچین به منظور ساخت قراردادهای هوشمند و عرضه اولیه سکه ارائه میدهد.
مزایا نئو
- نئو میتواند ۱۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه در مقایسه با ۱۵ تراکنش اتریوم انجام دهد.
- در حالیکه اتریوم صرفا از یک زبان برنامهنویسی پشتیبانی میکند، نئو از زبانهای متعددی از جمله c++، c# و جاوا پشتیبانی میکند. بنابراین طبیعی است که برای برنامهنویسان محبوب باشد.
- به نظر میرسد که نئو از حمایت دولت چین برخوردار باشد، که این امر موجب میشود تا در بازارهای چینی و آسیایی به شکل گستردهای مورد استفاده قرار بگیرد.
معایب نئو
- از آنجا که ممکن است نئو تحت پوشش دولت چین باشد، بعید نیست که تحت تاثیر سیاستهای نامطلوب قرار بگیرد.
- نئو در زمینههایی فعالیت میکند که بیشترین رقبا را از جمله اتریوم، کاردانو و EOSدارد.
تاریخچه عملکرد
نئو مستحق این است که به دلیل رشد چشمگیر قیمت خود جز بهترین ارزهای رمزنگاری شده در سال ۲۰۱۷ باشد. قیمت این ارز از ۰٫۱۶ دلار در ژانویه ۲۰۱۷ به ۱۶۲ دلار در ژانویه ۲۰۱۸ رسید، بدین معنا که نئو توانسته است رشد باورنکردنی ۱۱۱۴۰۰% را تجربه کند.
با وجود سقوط بازار در سال ۲۰۱۸ تنها در ماه قبل ۱۰۰% رشد قیمت داشته است و در حالحاضر نیز ارزش بازاری آن ۵٫۵۳ میلیارد دلار است.
سخن پایانی
شما اکنون میدانید که ده ارز رمزنگاری شده برتر سال ۲۰۱۸ کدامها هستند، همچنین اطلاعات مختصری در خصوص مزایا و معایب و نیز عملکرد هرکدام دارید. این ده ارز دیجیتال حدود ۷۵% از کل بازار ارزهای رمزنگاری شده را در اختیار دارند.
امید است که پس از مطالعه این مطلب راحتتر بتوانید ارز مورد نظر خود را انتخاب کنید.