خروج فیسبوک از انجمن لیبرا در صورت راه اندازی پیش از موعد آن
مارک زاکربرگ، موسس و مدیر عامل شرکت فیسبوک، بار دیگر در جلسهای در برابر کنگره آمریکا درمورد پروژه رمز ارز لیبرا مورد پرسش قرار گرفت. وی در این جلسه مدعی شد در صورتی که انجمن لیبرا بخواهد بدون دریافت مجوزهای نظارتی در آمریکا شروع بکار کند، فیسبوک به ناچار از آن خارج خواهد شد.
خروج فیسبوک از انجمن لیبرا : لیبرا ممکن است عضو اصلی خود را از دست بدهد. در جلسه ای که در محل کنگره آمریکا در ۲۳ اکتبر برگزار شد، مارک زاکربرگ موسس و مدیر عامل شرکت فیسبوک، بر پایبندی خود نسبت به تعهدات این شرکت مبنی بر عدم عرضه پروژه لیبرا را بدون دریافت مجوزهای لازمه از سوی سازمانهای نظارتی آمریکا تاکید نمود. اظهارات زاکربرگ در حضور کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان آمریکا بیان شد و قانونگذاران وی را در مورد جنبههای مختلف فعالیتهای این شرکت از قبیل رمز ارز لیبرا، دستکاری دادهها و ترویج و کاربرد سخنان تنفرآمیز در پلتفرمهای مجازی مورد پرس و جو قرار دادند.
وقتی یکی از نمایندگان مجلس بنام بیل هوزینگا (Bill Huizenga) نظر وی را درباره اینکه آیا رمز ارز لیبرا بدون اخذ مجوزهای لازم در آمریکا عرضه خواهد شد یا خیر، زاکربرگ گفت:
در این صورت ما (فیسبوک) تصمیم به خروج از انجمن لیبرا خواهیم گرفت.
زاکربرگ در جلسه امروز با بیان اینکه “فیسبوک” در امریکا مستقر است مجددا تاکید کرد که این شرکت طبق قوانین ایالات متحده فعالیت کرده و موظف به دریافت تاییدههای لازم از سازمانهای تابعه است.
خوان وارگس (Juan Vargas)، دیگر عضو مجلس نمایندگان با بیان اینکه انجمن لیبرا بدون فیسبوک قادر به ادامه فعالیت نخواهد بود، عدم اعتماد و بدبینی خود را نسبت به اظهارات مارک زاکربرگ انعکاس داد. وی در ادامه با اشاره به استقرار این انجمن در سوییس گفت اگر فعالیتهای این گروه مشمول قوانین آمریکا بود از نگرانیهای ما کاسته میشد.
در پاسخ به اظهارات وارگس درمورد خروج چندین عضو اصلی از انجمن لیبرا از جمله پی پال و مسترکارت، زاکربرگ عنوان کرد که مطمئن است شرکتهای بیشتری به این پروژه علاقمند شده و به آن میپیوندند.
طبق گزارشهای پیشین، انجمن لیبرا که در ابتدا با ۲۸ عضو بنیانگذار تاسیس شد اخیرا شاهد خروج هفت عضو مهم خود از قبیل PayPal، Visa، Mastercard، Stripe، eBay، Mercado Pago و Booking Holdings بوده است.
در وایت پیپر یا معرفی نامه کسب و کاری که از سوی Libra منتشر شده آمده است که تعداد اعضای این انجمن در زمان راه اندازی یعنی نیمه اول سال ۲۰۲۰ حدودا ۱۰۰ نفر خواهند بود. این درحالیست که بر اساس گزارش BBC، از میان ۲۱ عضو موسس، فیسبوک تنها شرکتی است که درحال حاضر از آن پشتیبانی مالی میکند.
بسیاری از نمایندگان و مقامات کنگره آمریکا در اظهاراتی که پس از این جلسه و شنیدن سخنان مارک زاکربرگ داشته اند، عدم رضایت خود را از این جلسه ابراز کردهاند. به گفته برخی از این قانونگذاران، آنها هنوز هم اطلاعات کافی و شفافی درمورد اهداف و چشم انداز پروژه لیبرا در اختیار ندارند و صحبت های تکراری زاکربرگ درمورد حمایت از افراد بدون پوشش سیستم بانکی، پاسخ قانع کنندهای برای کنگره نیست.
این در حالی است که زاکربرگ در بخشی از سخنان خود درمورد تضعیف جایگاه قدرت اقتصادی آمریکا در جهان در آینده هشدار داد. وی با اشاره به توسعه یک ارز دیجیتالی ملی توسط چین، عنوان کرد که به اعتقاد وی لیبرا میتواند سدی در برابر اقدامات مشابه حکومت چین باشد.
چین به سرعت به دنبال توسعه و راه اندازی پروژه مشابهی طی ماههای آتی است. ما نباید بی حرکت بنشینیم و تصور کنیم که آمریکا برای همیشه رهبر اقتصادی جهان خواهد بود. اگر نوآوری نداشته باشیم نمیتوانیم این جایگاه را حفظ کنیم. بخش بزرگی از سبد ارزی لیبرا توسط دلار پشتیبانی خواهد شد و این پروژه میتواند محرکی برای گسترش بیشتر قدرت اقتصادی آمریکا در جهان باشد.