توسعه مکانیزم حفظ حریم خصوصی برای قرارداد هوشمند اتریوم توسط محققان استنفورد
محققان دانشگاه استنفورد (Stanford) و شرکت ویزا (Visa)، یک مکانیسم حفظ حریم خصوصی برای قراردادهای هوشمند اتریوم (ETH) توسعه دادهاند. مقالهای در مورد توصیف این مکانیزم در ۲۰ فوریه در وب سایت گروه رمزنگاری کاربردی دانشگاه استنفورد (Apllied Cryptography Group) منتشر شد.
طبق این مقاله، محققان “یک مکانیزم پرداخت کاملا غیرمتمرکز و محرمانه” به نام Zether را ایجاد کردهاند که با اتریوم و دیگر پلتفرم های قرارداد هوشمند سازگار است. طبق گزارشات صورت گرفته توسعه دهندگان قرارداد هوشمند جدیدی ساختند – که میتواند به صورت جداگانه یا با سایر قراردادهای هوشمند اجرا شود – که مانده حسابها را به صورت رمزگذاری شده نگه میدارد و قابلیت سپرده گذاری، انتقال و برداشت وجوه از طریق اثباتهای رمزی را فعال میکند.
نویسندگان در این گزارش ادعا میکنند که تراکنشهای انجام شده در Zether محرمانه هستند، و در این لحظه که این متن نوشته میشود هر تراکنش حدود ۰/۱۴۰ ETH یا حدود ۱/۵۱ دلار در هزینه دارد. طبق گزارشات صورت گرفته، قابلیت ارتقاء یافته محرمانه بودن بواسطه امکان قفل کردن وجوه در یک حساب کاربری برای یک قرارداد هوشمند فعال میشود. در این گزارش آمده است که نوع ناشناس بودنی که Zether فراهم میکند بیشتر شبیه به مونرو است (XMR)، و در ادامه توضیح داده شده است که:
توصیه ما این است که توسعهای در Zether صورت بگیرد تا بتواند فرستنده و گیرنده یک تراکنش را بین یک گروه از کاربران که توسط فرستنده انتخاب شده است پنهان کند. اگر چه مقدار پردازش مورد نیازی که با ناشناس بودن همراه است رابطهای خطی با سیاز گروه دارد، اما هیچگونه تنظیمات قابل اعتماد و هیچ تغییری در بستر پلتفرم قرارداد هوشمند لازم نیست
در این گزارش آمده است که “قرارداد Zether هیچ وقت وجوه را بدون بررسی اولیه یک سوخت مناسب و یا اثبات انتقال، انتقال نمیدهد، حتی اگر درخواست از یک قرارداد هوشمند دیگر باشد که قوانین آن اجازه نمیدهد انتقالات غیر قانونی صورت بگیرد. این تصمیم طراحی تضمین میکند که امنیت Zether تنها به خودش بستگی دارد و به هیچگونه قرارداد هوشمند خارجی مربوط نیست. حتی یک قرارداد هوشمندی که به صورت ناامن یا مخرب نوشته شده باشد، نمیتواند موجب رفتار اشتباه Zether شود.”
جامعه کریپتو دولتها احساسات پیچیدهای نسبت به کوینهای حفظ حریم خصوصی، که امکان ناشناس بودن بیشتری برای کاربران فراهم میکند بروز میدهند. چارلی لی، (Charlie Lee) سازنده لایت کوین (LTC)، ماه گذشته اعلام کرد که روی ساخت کریپتوکارنسی بزرگی که قابل تعویض بیشتری دارد و خصوصیتر است تمرکز خواهد کرد. لی توضیح داد که تراکنشهای محرمانه را میتوان به وسیله یک فورک نرم افزاری به لایت کوین اضافه کرد و این امر ” در سال ۲۰۱۹″ اجرا خواهد شد.
در ماه آوریل سال ۲۰۱۸، رگولاتورهای ژاپنی اداره خدمات مالی (FSA) پیشنهاد کردند که بورسهای کریپتوکارنسی از معامله آلتکوینهای دش (DASH) و مونرو که روی ناشناس بودن متمرکز هستند منع شوند. یکی از اعضای بی نام گروه FSA گفت که
این موضوع باید به طور جدی مورد بحث قرار گیرد که آیا هر گونه صرافی کریپتوکارنسی ثبت شدهای باید اجازه استفاده از چنین ارزهای را داشته باشد یا خیر