به عقیده آندرئاس آنتونوپولوس بیت کوین در مارپیچ مرگ قرار ندارد
طی ماه گذشته، گزارشات زیادی در مورد عملی شدن مارپیچ مرگ بیت کوین منتشر شدهاند و سرمایهگذاران را در مورد عواقب کوتاهمدت این رمز ارز محبوب نگران کرده است. از دیدگاه متخصص امنیتی و محقق رمز ارز آندرئاس آنتونوپولوس، احتمال به وقوع پیوستن مارپیچ مرگ بسیار کم است.
مارپیچ مرگ چیست و چرا احتمال رخ دادن آن پایین است
در شبکه بیت کوین، استخراجکنندگان در هر ده دقیقه بلاکهایی را پیدا میکنند که تراکنشهای زیادی در آنها انجام میشوند. بعد از استخراج ۲۰۱۶ بلاک، شبکه به صورت خودکار دشواری استخراج بیت کوین را دوباره تنظیم میکند، بنابراین اگر قدرت هش کمتری در شبکه وجود داشته باشد، استخراجکنندگان میتوانند بیت کوین را با دشواری کمتری استخراج کنند و اگر قدرت هش بیشتری در شبکه وجود داشته باشد، استخراجکنندگان ناچارند داراییها را با دشواری بیشتری استخراج کنند.
مارپیچ مرگ در مورد بیت کوین به موقعیتی اشاره دارد که دشواری سیستم بعد از استخراج ۲۰۱۶ بلاک دوباره تنظیم نمیشود، چرا که قدرت هش شبکه به صورت مداوم در حال سقوط است و باعث کاهش سودآوری میشود.
آنتونوپولوس توضیح داد”بعضی از افراد تصور میکنند که اگر مارپیچ مرگ اتفاق بیافتد، بسیاری از استخراجکنندگان خواهند گفت که “دیگر نمیتوانم سود بیشتری را به دست آورم، چون قدرت هش تا ۵۰ درصد سقوط کرده است و به همین دلیل دیگر استخراج نخواهم کرد”، که پس از آن حتی نزول بیشتری خواهد داشت و در نهایت شبکه را بیش از پیش کند خواهد کرد، که باز هم باعث سقوط آن خواهد شد، کندتر خواهد شد و مارپیچ مرگ را خواهیم دید، چون دشواری هرگز تنظیم نخواهد شد”.
با این حال، احتمال رخ دادن این پدیده در پروتکل بیت کوین بسیار کم است، چرا که استخراجکنندگان از استراتژیهای بلندمدت استفاده میکنند.
بیشتر مراکز عمده و تسهیلات استخراج از ابزاری استفاده میکنند که قابلیت کارآیی برای سالهای متمادی را دارند؛ استخراجکنندگان به هیچ اپراتوری برای انجام کارها به صورت هفتگی نیاز ندارند. در مناطقی مانند چین که بسیاری از مراکز استخراج با استفاده از برق ارزانقیمت و آب و هوای سرد کار میکنند، مراکز استخراج باید از ذخیرهی برق بلندمدت استفاده کنند تا تسهیلات خود را مشغول به کار نگه دارند.
به همین شیوه، استخراجکنندگان به دنبال نتایج و راهحلهای بلندمدت هستند. بنابراین، اگر قدرت هش بیت کوین نزول پیدا کند و استخراج کردن آن دیگر سود چندانی نداشته باشد، استخراجکنندگان همچنان از تسهیلات خود بهره خواهند برد تا زمانی که دارایی باز هم ارزش خود را به دست آورد و کار استخراج باز هم به سودآوری قبل باشد.
آنتونوپولوس خاطرنشان کرد:
“یکی از دلایلی که احتمال وجود مارپیچ مرگ کم است به این نکته برمیگردد که استخراجکنندگان چشمانداز بسیار بلندمدتتری دارند و معمولا برق را در طرحهای بلندمدت میخرند و تا هفتهها هیچ پول بیشتری را پرداخت نمیکنند. بنابراین، اگر سه ماه بیشتر تا رسیدن به سودآوری قبلی صبر کنند و همچنان از تسهیلات خود بهره ببرند، هرگز دستگاههای خود را خاموش نخواهند کرد”.
غیرواقعگرایی
مارپیچ مرگ ممکن است در شبکهی عمومی بلاکچین اتفاق بیافتد و قبلا در مورد رمز ارزهای کوچک رخ داده است. اما، اگر قدرت هش شبکهی بیت کوین را در نظر بگیریم، احتمال پدیدهی مارپیچ مرگ بسیار پایین است.
در طی دو ماه گذشته، نرخ هش بیت کوین از ۵۰ به ۳۷ اگزاهش کاهش پیدا کرده است. با این وجود، از ژانویه سال ۲۰۱۸، نرخ هش شبکه بلاک چین از ۱۲ به ۳۷ اگزاهش (exahash) افزایش یافت، و در طی این سالها، قدرت هش شبکه بیش از سه برابر بیشتر شده است.