آیندهی رمزارز در ۲۰۱۸: ریپل(Ripple) و ترون (Tron)
بلاکچین در سال ۲۰۱۷ تغییرات و نوسانات زیادی، از جمله هیجان ICO، تغییر غافلگیرکنندهی قیمت بیتکوین، معرفی یک تکنولوژی جدید و احتمالا قابل تغییر (ارزهای نامتمرکز) و البته چند نمونه اندک از هک در بلاکچین، را تجربه کرد و شاهد داغ شدن شایعات و رفتارهای احساسی بودیم. این مقاله به بررسی این اتفاقات، هیجانات پیرامون ترون و ریپل و پیش بینی آینده بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده میپردازد.
دنیای بلاکچین در سال ۲۰۱۷ دچار آشفتگی شد. ما شاهد اوج هیجان ICO، تغییر غافلگیرکنندهی قیمت بیتکوین، معرفی یک تکنولوژی جدید و احتمالا قابل تغییر (ارزهای نامتمرکز) و البته چند نمونه اندک از هک در بلاکچین بودیم.

اما آینده ارزهای نامتمرکز چه خواهد بود؟ آیا ۲۰۱۸ سالی خواهد بود که تکنولوژی بلاکچین به یک نقطه بحرانی پذیرش میرسد؟
اشتیاق درباره ریپل
اگر اطلاع ندارید، توکن ریپل (Ripple’s token) در ابتدای ۲۰۱۷ ارزشی معادل ۰.۰۰۶ دلار داشت. حالا ارزشش حدودا ۱.۰۰ دلار است.
این ارز رمز در ماه دسامبر انفجاری در قیمت داشت و ارزش آن حدود ۱۰۰۰% افزایش یافت. اما به نظر میرسد این افزایش شگفت انگیز نتیجه یک شایعه بود. بعضی از دنبال کنندگان رمزارزها پیشبینی کرده بودند که کوینبیس (Coinbase)، یکی از بزرگترین رمزارزهای دنیا، به دنبال لیست کردن توکنها و فعال کردن مبادله یکپارچهاش برای ارزهای حکومتی است. حتی تصاویر و فیلمهایی وجود داشت که ظاهرا این ادعا را اثبات میکرد. هرچند بعدا اثبات شد که این مدارک جعلی هستند.
اتفاقی که پس از آن افتاد چیزی عادی در دنیای بلاکچین بود. سرمایهگذاران ناآگاه برای خرید این توکنها هجوم آوردند، بدون اینکه بدانند آیا انجام این ادعاها ممکن است.
بیشتر از Forbs
به اعتقاد ما XPR یک رمزارز “متمرکز” است. آزمایشگاههای ریپل که شرکت پشت ریپل است، با تبلیغاتش به دنبال جذب افراد عادی نیست. در عوض، ریپل قرار است یک پشتوانه تکنولوژی برای بانکها و شرکتهای بزرگ باشد تا به آنها این امکان را دهد که داراییهایشان را به شیوهای درست جابهجا کنند. تا این اواخر، ریپل توسط جامعه ارزهای رمزنگاری شده نادیده گرفته میشد، چراکه با اهداف ساتوشی ناکاماتو (خلاص شدن از دست بانکها) و اهداف کلی فناوریهای نامتمرکز همسو نبود.
یکی از بنیانگذاران ریپل، جد مککلب (Jed McClaeb) آزمایشگاههای ریپل را در سال ۲۰۱۳ ترک کرد و به سراغ توسعه استلار (Stellar) رفت. در ابتدا، استلار یک انشعاب از ریپل بود، اما در حین تست آن، بنیاد استلار نگرانیهایی درباره سلامت پروتکل موافقت بروز داد. به طور خلاصه، این بنیاد به توانایی ریپل در مقاومت دربرابر حملهها شک کرد. به نظر آنها، هیچکس در مقیاس بالا امتحان نکرده بود که در صورت حملات مخرب چه اتفاقی در شبکه میافتد. استلار به طور کامل پروتکل موافقتش را دوباره معماری کرد و حالا یک پروتکل پیچیده و مقاوم در برابر خطای بلاکچین دارد.
باید بگوییم که الزاما ریپل را محکوم نمیکنیم. ریپل یک شرکت با نرم افزارهایی کارآست که از دیدگاه یک بانک میتواند سودمند باشد. هرچند، حبابهای اقتصادی ناشی از پیشبینیها و برداشتهای نادرست را محکوم میکنیم.
ترون، چرا آگاهی درباره بلاکچین در سال ۲۰۱۸ ضروریست
ترون، یک ICO 14 میلیارد دلاری، که هیچ محصول درحال کاری ندارد، مثال دیگری است از اینکه چگونه پیشبینیها میتوانند روی فضای ارزها تاثیر بگذارند.
ترون توانست ۳.۶۵% TRX Skyrocket را با یک اوراق معرفی کسب و کار و یک توکن ETH بهدست آورد. این پدیده عجیب به کمک بازاریابی هوشمندانه موسس ترون، جاستین سان (Justin Sun) و جان مکآفی (John McAfee)، که در توییتر برای این رمزارز ارزش بالایی قائل شد، به دست آمد. پس از تبلیغات توییتری او ارزش TRX آن از ۰.۰۴ دلار به ۰.۲۹ دلار افزایش یافت و به لیست ۱۰ رمزارز برتر وارد شد.
هرچند، چند روز بعد هنگامی که مردم در اوراق معرفی کسب و کار آن متنهای کپی شده پیدا کردند، ترون انبوهی از اخبار منفی دریافت کرد و ارزش TRX به زیر ۰.۱ دلار سقوط کرد. دوباره بسیاری از مردم سرمایه زیادی را از دست دادند.
احتملا این اتفاق ها مجددا رخ نخواهد داد و تجربه ریپل و ترون درس عبرتی برای ما خواهد شد. پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۸ تنها برنامهنویسها نیستند که تلاش میکنند اطلاعاتشان را درباره تکنولوژیهای بلاکچین افزایش دهند، بلکه در بسیاری از شرکتها، کلاسهایی اجباری در این باره برای مدیرهای پروژهها و تیمهای حقوقی و تعیین کنندگان سیاست شرکت خواهد بود.
در حال حاضر اقدامات امیدوارکنندهای توسط آکادمی Consensys و بسیاری دیگر در این زمینه انجام میشود و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد تعداد بیشتری از آنها باشیم.